Otvorenje izložbe „Želim raditi!“ - kampanja za zagovaranje prava na rad i zapošljavanje OSI „Distancirano socijalni“

Autor: Marina Pauletić 30.11.2022

dip

Cilj je senzibilizirati poslodavce na mogućnost zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Rijeka – U četvrtak, 1. prosinca 2022. godine, s početkom u 12 sati u Exportdrvu Rijeka održat će se otvorenje izložbe fotografije portreta mladih s teškoćama, članova Društva za istraživanje i potporu, te njihovih životopisa pod nazivom „Želim raditi!“.

Ovom se izložbom ujedno obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom, 3. prosinca, koji je proglašen rezolucijom 47/3 Opće skupštine Ujedinjenih naroda 1992. godine u prigodi obilježavanja Desetljeća osoba s invaliditetom (1983.-1992.).

„U cilju mobiliziranja potpore za dostojanstvo, prava i dobrobit osoba s invaliditetom nužno je osvješćivanje zajednice o prednostima integracije osoba s invaliditetom u sva područja javnog života – društvenog, gospodarskog, kulturnog i političkog. Ove godine naša tema je pravo na rad i zapošljavanje. Cilj izložbe je senzibilizirati poslodavce i druge dionike na mogućnost rada i zapošljavanja osoba s invaliditetom, poticaje i prednosti omogućavanja njihovog rada i zapošljavanja“, kazali su iz Društva.

„Ova je izložba dio komunikacijske kampanje za zagovaranje prava osoba s invaliditetom na rad i zapošljavanje „Distancirano socijalni“. Vaše prisustvo je izrazito važna poruka javnosti i naročito poslodavcima“, poručuju.

Izložba je jedna od aktivnosti koje DIP provodi u okviru programa socijalnih usluga poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške u „Dnevnom centru Prijatelji“, odnosno „DIP-vom klubu mladih – Priprema, pozor, radim!“.

Program socijalnih usluga poludnevnog radno-okupacijskog dnevnog boravka i psihosocijalne podrške u „Dnevnom centru Prijatelji“, kroz kojega se osposobljavaju osobe s invaliditetom i druge osobe kojima treba podrška i skrb za rad i zapošljavanje u 2022. godini sufinanciraju: Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka, HEP, OTP banka i drugi donatori, tvrtke te građani raznim komunikacijskim kanalima.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...