Ove će nedjelje na Gradini uz odbrojavanje i vatromet zasjati čak 12 kilometara božićnih lampica

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 25.11.2022

paljenje_lampica_gradina_advent__1_

Posjetitelji će imati priliku odbrojavati sekunde do tog svečanog trenutka kojem će prethoditi gledanje utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije projicirane na Rimskoj kuli s početkom u 17 sati.

Rijeka - Čarolija blagdana vraća se na Trsatsku gradinu i ponovno nas uvodi u magični Advent koji će trajati od 27. studenog do 6. siječnja. Ove godine Gradina će ogrnuti novo ruho, a čak 12 kilometara božićnih lampica, što je najviše do sada postavljeno unutar zidina kaštela, zasjat će točno u 19 sati. Posjetitelji će imati priliku odbrojavati sekunde do tog svečanog trenutka kojem će prethoditi gledanje utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije projicirane na Rimskoj kuli s početkom u 17 sati.

Ovogodišnji Advent na Gradini bit će po mnogočemu poseban – na samom ulazu u kaštel postavljena je blagdanska atrakcija visine preko pet metara. Radi se o stiliziranom poklonu koji krase tisuće lampica, a posjetitelji će upravo prolazeći kroz ovu atraktivnu skulpturu zakoračiti u božićnu bajku na Gradini.
U Miru junaka spremno čeka novi photo point by Coca Cola, a unikatne božićne jaslice smjestit će se u rustikalni prostor spilje. Votivna kruna i ovoga će puta biti gospodarica kaštela, a Trsatski zmaj svoja će svjetlucava krila raširiti nad gradom.
Svakog vikenda posjetitelji će moći uživati u glazbenom programu, a u posjetu mališanima svake srijede stižu Djed Mraz i Baka Mraz.

paljenje_lampica_gradina_advent__2_

Kako to i priliči hladnim danima, s adventskih kućica širit će se mirisi i okusi zime, a uz nezaobilazno kuhano vino i fritule, ugostitelji su se potrudili da na Gradini kušate i neke novitete. Za gastro ponudu bit će zadužena dva punkta – Foodie koji će nuditi slasne burgere i kobasice te Vintage kućica na kojoj će se nuditi moderne varijante tradicionalnih zimskih jela. Slatke zalogaje nudit će Sweet House Di Mare, a za šaroliku ponudu vrućih i hladnih napitaka pobrinut će se na Winter Nights i RiA adventskoj kućici. Galerija Laurin kutak privremeno će svoju adresu zamijeniti onom na Gradini pa će posjetitelji iz prostora spilje moći izaći s uspomenom na Advent na Gradini.

“Zahvaljujem Turističkoj zajednici grada Rijeke, Gradu Rijeci i Turističkoj zajednici Kvarnera na potpori projektu koji svake godine uveseljava naše sugrađanke i sugrađane, ali i brojne goste iz cijele regije. Činjenica da je Advent na Gradini u proteklim godinama posjetilo čak 300.000 posjetitelja svjedoči koliku je ovaj projekt stvorio prepoznatljivost. Također, želim istaknuti kako je INA vjerni partner projekta koji nas prati od samih početaka i uz čiju podršku svake godine donosimo čaroliju na Trsatski kaštel.” – poručio je Vedran Babić, iz organizacije Adventa na Gradini.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...