Ove srijede održat će se virtualni Sajam visokog obrazovanja i stipendija

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 10.10.2022

sajam-visokog-obrazovanja-i-stipendija-iro FOTO: iro.hr

Posjetitelji će imati priliku doznati više o studijskim programima, uvjetima za upis željenog studija, kao i mogućnostima financijske potpore za studij.

Rijeka - Sajam visokog obrazovanja i stipendija održat će se virtualno, 12. listopada od 12 do 18 sati, a predstavit će se više od dvadeset obrazovnih ustanova i drugih organizacija.

Sajam visokog obrazovanja i stipendija održava se u organizaciji Instituta za razvoj obrazovanja i najveći je obrazovni sajam u Hrvatskoj i regiji čiji je cilj da informacije o studiranju u Hrvatskoj i inozemstvu budu dostupne svim učenicima, studentima, roditeljima i nastavnom osoblju. Posjetitelji će imati priliku doznati više o studijskim programima, uvjetima za upis željenog studija, kao i mogućnostima financijske potpore za studij.

Uz državne institucije i jedinice regionalne i lokalne uprave, među kojima i Grad Rijeka, na sajmu će se predstaviti sveučilišta, veleučilišta, fakulteti, visoke škole, strani kulturni centri i veleposlanstva. Posjetitelje Sajma očekuju zanimljive informacije o mogućnostima studiranja u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Slovačkoj, Francuskoj, Španjolskoj, Malti, Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi. S predstavnicima izlagača posjetitelji će moći razgovarati između 16 i 18 sati.

Sajam-visokog-obrazovanja-i-stipendija-26814

Ove godine naglasak je stavljen na područje STEM-a te struka u kojima je STEM skriven. Naime, znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika, tj. akademske discipline koje čine akronim STEM, iznimno su važne za mnoge poslove današnjice i budućnosti, pa čak i one koji se na prvu ne čine s njima povezani. Pripremljen je i bogat popratni program u kojem će biti održani paneli i razgovori „STEM studiji Sveučilišta u Zadru“, „Logopedija – zanimanje budućnosti“ u suradnji sa Sveučilištem u Rijeci, „35 godina Erasmusa“ u suradnji s AMPEU, „Doznaj što ti treba za upis studija u inozemstvu!“ obrazovne savjetnice iz Instituta za razvoj obrazovanja te „Što studirati i kako to financirati?“ u suradnji s Ekonomskom klinikom.

I ove godine organizaciju Sajma podupiru Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe EU, Sveučilište u Rijeci, Primorsko-goranska županija, Grad Rijeka Grad Zadar i Grad Zagreb.

Svi zainteresirani mogu besplatno sudjelovati na sajmu uz prethodnu prijavu preko sljedeće poveznice: https://register.empl.io/SAS2022.

Više sa portala torpedo.media ...