Ove subote u Prirodoslovnom muzeju projekcija animiranog filma "Pisma na kraju šume" uz demonstriranje znakovnog jezika

Autor: Sanja Monar 09.05.2023

wp-content/uploads/2021/02/prirodoslovni-muzej-2021-rijeka.jpgFoto: Arhiva

Film će se prikazati u subotu, 13. svibnja 2023., uz demonstriranje znakovnog jezika.

Rijeka - Filmaktiv dolazi u Prirodoslovni muzej Rijeka u sklopu projekta Film svima 2023. s inkluzivnom projekcijom Pisma na kraju šume, redateljice i animatorice Jelene Oroz te scenaristice Jasne Jasne Žmak. Film je na ovogodišnjem Animafestu nagrađen posebnim priznanjem u natjecanju hrvatskog filma i na prvu je osvojio Film svima tim koji je jednoglasno odlučio izraditi inkluzivne prijevode za njega kako bismo ga mogli gledati svi — zajedno. Film svima svugdje 2023!

- Film će se prikazati u subotu, 13. svibnja 2023., uz demonstriranje znakovnog jezika. Uz film ćete napraviti prve korake učenja dvoručne abecede - hrvatskog znakovnog jezika, pričati o medijskoj kulturi te osvijestiti važnost inkluzije i solidarnosti. Program vode Ivona Križić i Maja Ogrizović. Program se odvija u Muzeju u Rijeci od 10.00 do 11.30 sati i namijenjen je djeci starosti od 4 do 10 godina. Uz djecu starosti 4 i 5 godina je obavezna prisutnost roditelja tijekom održavanja programa.
S obzirom na ograničen broj slobodnih mjesta, sudjelovanje je potrebno najaviti na e-mail anita@prirodoslovni.com ili telefonom na broj 051/553-669, ističu iz Muzeja, dodajući kako je program besplatan.

O filmu ukratko: Pet šumskih životinja jako vole pisma, ali ne znaju pisati. Jedina koja u šumi zna pisati je sova i svoje usluge pisama dobro naplaćuje. Piše za orahe, blitvu, naranče, maline… Jednog dana su se na nebu pojavila slova koja nije napisala sova i tu počinje avantura šumskih prijatelja. Vjeverica, tigar, jež i slon putem će napisati mnogo krivih slova i naopakih riječi, ali na kraju će se uvjeriti u važnost zajedništva, upornosti i znanja.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...