Ovoga vikenda na Kampusu se održava konvencija fantastike Rikon

Autor: Marina Pauletić 05.10.2022

Ovoga će se vikenda riječki Kampus pretvoriti u oazu fantazije, a 25. izdanje Rikona nudi nikad bogatiji program.

rikon_2022

RIJEKA - Ovoga će se vikenda, od 7. do 9. listopada, na Kampusu Sveučilišta u Rijeci održati 25. izdanje konvencije fantastike Rikon, koje će ove godine biti još veće i uzbudljivije. Manifestacija je to koja okuplja ljubitelje znanosti, filmske i pop kulture, društvenih i video igara te žanrovske književnosti i stripova.

Rikon4


Vikend Rikona obilježit će i brojne nove atrakcije i nikada bogatiji program. Posjetitelje čeka još dosad neviđeni vizualni spektakl koji se sprema u subotu 8. listopada, a riječ je o prvom hrvatskom natjecanju filmske šminke i specijalnih efekata. U finale se plasiralo 10 natjecatelja iz Hrvatske i regije, koji će se boriti za nagradu od 8000 kuna i titulu The 1st Rikon SFX Makeup Artist 2022 i to uživo pred publikom i stručnim žirijem kojeg čine: Nikolina Zaninović Kokotović (make up artist, SFX specialist), Kristina Atletić (Učilište Profokus), Ana Marija Rubić (Kryolan Professional Makeup Hrvatska), Martina Krajinović Gülsün (Kallos Beauty Academy) i Marina Mamić (make up artist, content creator, influencer).


Ovogodišnja konvencija sadrži preko 140 programskih točaka namijenjenih svim uzrastima. Posjetitelji će imati priliku čuti novosti i zanimljivosti iz svijeta znanosti, umjetnost, gaming industrije, 3D umjetnosti, astronomije, hrvatskih književnih izdanja te štošta drugo. Održat će se i pub kvizovi, igre, a „najpikantnija“ točka programa održat će se u petak navečer – radi se o panel „Cosplay & Onlyfans“ gdje će međunarodni panel gošća razgovarati o kostimiranju za popularnu stranicu Onlyfans i razmjenjivati njihova osobna iskustva.


Posebna je programska poslastica atraktivni sadržaj o korejskoj pop-kulturi i glazbi te će se povodom toga u Pogonu kulture održati i prvi riječki K-pop party spektakl u petak, 7. listopada s početkom u 22 sata. Nezaobilazan dio Rikona je naravno cosplay natjecanje, a nagradni fond za najbolje kostime ove godine iznosi čak 10 000 kuna.


Udruga „3. zmaj“ iz Rijeke u suradnji s čitateljskim klubovima Gradske knjižnice Rijeka i ove će godine dodjeliti književnu nagradu Artefakt za najbolja književna djela hrvatske spekulativne fikcije koja su objavljena tijekom prethodne kalendarske godine. Svečana 12. dodjela nagrada održat će se u subotu, 8. listopada u 17 sati.


Budući da ovogodišnji Rikon obiluje edukativnim sadržajem i zabavnim programom za djecu i mlade, ulaz na manifestaciju za mlađe od 16 godina je besplatan. Srednjoškolci zanimljive radionice mogu potražiti u subotu, dok je nedjelja rezervirana za one najmlađe. Osim toga, u ponudi će biti i gastro kutak te razni prodajni i izložbeni štandovi.


Bogati program možete pratiti putem web aplikacije: https://rikon2022.sessionize.com/, dok su ulaznice dostupne u pretprodaji putem Rikon e-shopa: www.rikonrijeka.com/e-shop. Ulaznice će se moći kupiti i na ulazu. Radno vrijeme konvencije u petak je od 16 do 23 sata, u subotu od 10 od 23:30 sati, te u nedjelju od 9 do 17 sati.

Više sa portala torpedo.media ...