Palčevski obišao grad s osobama s invaliditetom u sklopu projekta „Otklonimo barijere“

Autor: Marina Pauletić 24.03.2023

otklonimo_barijere

Radilo se o prvom obilasku grada s predstavnicima udruga koje su članovi novog saziva Povjerenstva za provedbu projekta Otklonimo barijere, usmjerenog ka otklanjanju arhitektonskih barijera i time povećanju mobilnosti osoba s invaliditetom.

Rijeka - U sklopu projekta „Otklonimo barijere“ zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Goran Palčevski s predstavnicima udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom i stručnim službama obišao je uži centar grada s ciljem prepoznavanja arhitektonskih barijera i njihovog daljnjeg sustavnog otklanjanja.

„Inicirali smo ovaj obilazak kako bi zajedno sa osobama s invaliditetom obišli uži centar grada , detektirali arhitektonske barijere te nastavili s njihovim otklanjanjem“, kazao je zamjenik gradonačelnika Palčevski, istaknuvši kako je cilj sagledati koje se barijere mogu riješiti u kraćem vremenskom periodu, a za koje barijere je rješavanje nešto zahtjevnije.

Uz zamjenika gradonačelnika Palčevskog obilasku su prisustvovali i pročelnica Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Karla Mušković te voditelj projekta „Rijeka – zdravi grad“ Jadran Mandekić.

Radilo se o prvom obilasku grada s predstavnicima udruga koje su članovi novog saziva Povjerenstva za provedbu projekta Otklonimo barijere, usmjerenog ka otklanjanju arhitektonskih barijera i time povećanju mobilnosti osoba s invaliditetom. U obilasku su bili članovi Udruge osoba sa spinalnim ozljedama Karoca, Društva multiple skleroze Primorsko-goranske županije te Udruge osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije, kao i drugi članovi Povjerenstva, predstavnici gradske uprave – Odjela za komunalni sustav, Odjela za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem i Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb te Rijeka plusa, gradske tvrtke koja se bavi održavanjem nerazvrstanih cesta i drugih javno-prometnih površina na području grada Rijeke.

Povjerenstvo je proizašlo iz rada projekta Otklonimo barijere, koji je pokrenut 2003. godine u sklopu projekta Rijeka – zdravi grad. Cilj projekta Otklonimo barijere je otklanjanje arhitektonskih barijera na području grada Rijeke, kako bi se povećala mobilnost, socijalna integracija i općenito unaprijedila kvaliteta života osoba s invaliditetom.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...