Paljenje prve adventske svijeće na Koblerovom trgu te rasvjete na Korzu

Autor: Marina Pauletić 25.11.2022

wp-content/uploads/2019/12/advent-rijeka-otvorenje-2019-grooversi-koblerov-trg-rijecke-rezolucije-16.jpg

Na Koblerovom će trgu po prvi puta biti postavljena i pozornica za glazbene programe.

Rijeka - U subotu, 26. studenog u 17 sati na Koblerovom trgu bit će upaljena prva svijeća na adventskom vijencu, a uz prigodni program u 18 sati bit upaljena i blagdanska rasvjeta na Korzu.
Prvu svijeću upalit će riječki nadbiskup monsinjor Mate Uzinić. Uz voditelja Josipa Krmpotića, posjetitelji će moći uživati u nastupu The Mystic Rose ansambla i zbora Schola Cantorum.

Nakon paljenja prve svijeće na adventskom vijencu, program se seli na Korzo, gdje se u 17:30 sati očekuje nastup Prvih riječkih mažoretkinja. Nakon njih, nastupit će nizozemska skupina na štulama Close act, koja će nas svojim atraktivnim programom dovesti do trenutka paljenja blagdanske rasvjete na Korzu u 18 sati.

Po prvi puta ove godine, na Koblerovom trgu će uz ugostiteljsku ponudu biti postavljena pozornica za izvođenje glazbenih programa, namijenjenih prvenstveno mlađoj populaciji, a već tradicionalna bogata ugostiteljska ponuda posjetitelje očekuje i na Trgu riječke rezolucije te na Trgu 128. brigade. Uz gastro specijalitete, božićne dekoracije i živu muziku, od subote kreće i Adventiranje kod Kazališta.

Detaljan raspored programa manifestacije na mrežnoj stranici Rijeka Adventa.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...