Panel rasprava o zelenoj energetskoj tranziciji

Autor: Nikola Cvjetović 06.06.2023

rihub_coworking_prostor_1

Riječki Zeleni tjedan dio je inicijative Europske komisije EU Green Week tijekom koje se istražuju načini na koje EU može pomoći gradovima da postanu bolja mjesta za život i rad.

Rijeka - U srijedu, 7. lipnja 2023. godine, u 11 sati, u RiHubu, Ivana Grohovca 1a, u sklopu Riječkog Zelenog tjedna, održat će se panel rasprava „Plan za konkurentnost - kako poduzetnici mogu iskoristiti prednosti zelene energetske tranzicije“:

Cilj panela je pružiti potporu poduzetnicima u razumijevanju zelene energetske tranzicije koju Grad Rijeka potiče kao supotpisnik Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju.
Podsjetimo, u tom su okviru prošle godine po prvi puta u Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija iz Općeg programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području grada Rijeke uključene i financijske potpore za nabavu opreme i uređaja koji su vezani za ulaganja u tranziciju korištenja energenata u poslovnim procesima i infrastrukturi na štedljivije i obnovljive izvore energije.

Panelisti su Hrvoje Matas iz tvrtke Suncozor d.o.o., Luciano Brajković iz tvrtke 2B AUTOMATION d.o.o., Goran Grdinić iz tvrtke Absolute d.o.o., Damir Medved u ime EU projekta EDIH Adria Sveučilišta u Rijeci i Adrijano Rogić u ime Elektroprimorja HEP ODS d.o.o.
Moderator panela je prof.dr.sc. Vedran Kirinčić s tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Riječki Zeleni tjedan dio je inicijative Europske komisije EU Green Week tijekom koje se istražuju načini na koje EU može pomoći gradovima da postanu bolja mjesta za život i rad. Svake godine Europski zeleni tjedan usredotočuje se na neki od aktualnih problema odabirom teme tjedna, a ovogodišnja tema je Europski zeleni dogovor (European Green Deal).

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...