Penjači projekta Radar osvajaju svoje prve vrhove, prijave i dalje u tijeku!

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 29.04.2022

projekt_Radar__2_

Želite postati radnik na visinskim radovima? Ovo je onda prilika za vas! Otvorene su prijave za novu grupu polaznika.

projekt_Radar__4_

Rijeka - Radarovci ulaze u završnu fazu svoje penjačke avanture! Korisnici projekta Radar koji sudjeluju u osposobljavanju za radnike na visinskim radovima uspješno su odradili teorijski dio osposobljavanja, ali i osvojili svoje prve vrhove te sada prolaze posljednju fazu priprema za polaganje ispita za radnike na visinama.

Njihova avantura krenula je u prostorijama i dvorani za sportsko penjanje Sportsko-penjačkog kluba „Tuhobić“, gdje su kroz ovu edukaciju upoznavali opremu i učili razne čvorove za navezivanje na pojas, spajanje užeta, traka, kao i one koji se koristite na visini za osiguranje.

Nakon teorijskog dijela krenula je akcija u dvorani, pa kasnije i vani na penjalištu. Osiguravali su partnera s raznim spravama za osiguravanje, ponavljali sve naučene čvorove, učili dva načina prevezivanja na sidrištu, spuštali se niz dvostruko uže ili abseil uz pomoć spravice i dodatnog osiguranja. Nakon savladanih svih dijelova obuke, Radarovci su uživali na terenu gdje su uspješno osvojili i svoje prve vrhove.

I dok je pred njima još samo jedan zadatak, a to je polaganje ispita za radnike na visinskim radovima, prijave za novu grupu Radarovaca koja je spremna uključiti se u ovo osposobljavanje već se otvaraju. Svi zainteresirani mogu se priključiti projektu Radar ispunjavanjem prijavnice na web stranici, pozivom na 051 320 280, slanjem e-maila na mmrak@ctk-rijeka.hr ili dolaskom na Radar info kutak koji se održava svakoga četvrtka u 11:00 sati u prostorima Centra tehničke kulture Rijeka (Školjić 6).

projekt_Radar__7_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...