PGS: Akcija mladih i Unija Kvarnera ucjenjuju političke partnere

Autor: Marina Pauletić 11.07.2023

pgs_press-23460

Prema njihovom mišljenju navedene stranke svojim postupcima i izjavama ucjenjuju političke partnere.

Rijeka – Na današnjoj konferenciji za medije Tea Mičić Badurina, predsjednica PGS-a Rijeka te njegov počasni predsjednik, Nikola Ivaniš osvrnuli su se na nedavne poteze Akcije mladih i Unije Kvarnera. Prema njihovom mišljenju navedene stranke svojim postupcima i izjavama ucjenjuju političke partnere. Gradska je uprava tako izložena ucjenama koje nisu dio principijelnih političkih stavova.

pgs_press-71948

Dotaknuli su se i nedavno osnovanog Kluba vijećnika u kojemu osim Akcije mladih i Unije Kvarnera sudjeluju Iva Rinčić te Maša Magzan. Prema mišljenju PGS-a, njihova je politika kontradiktorna iz razloga što su prvotno naveli otvorenu komunikaciju kao osnovni uvjet za suradnju s gradskom vlašću, dok su već u nastavku naveli zahtjeve bez čijeg prihvaćanja rebalans proračuna neće prihvatiti.

Ivaniš i Mičić Badurina smatraju kako gradonačelnik Filipović treba preuzeti inicijativu, a radi svega navedenog spremni su podnijeti ostavke na mjesto gradskih vijećnika čime bi se stvorili uvjeti za raspuštanje Gradskog vijeća i zaključili izbori za predstavničko tijelo u slučaju ponavljanja zajedničkih izbora za Gradsko vijeće i gradonačelnika.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...