PGS, IDS, Fokus i Reformisti potpisali koalicijski sporazum za zajednički izlazak na parlamentarne i europske izbore - Koalica za bolju Hrvatsku!

Autor: Nikola Cvjetović 09.12.2023

PGS_-_potpisivanje_koalicijskog_sporazuma_PGS-a,_IDS-a,_Fokusa_i_Reformista_u_Samoboru

Mi okupljeni svakako znamo kako krenuti naprijed: efikasno, pošteno, transparentno i uvijek štiteći interese građana“, rekao je predsjednik PGS-a Darijo Vasilić.

Samobor - Bolja Hrvatska je moguća, a dokaz tome su primjeri razvijenih i uspješnih lokalnih sredina u kojima se dobro živi i čija iskustva bi bilo moguće preslikati na cijelu zemlju. S tim ciljem okupila se koalicija stranaka Primorsko goranski savez (PGS), Fokus, Istarski demokratski sabor (IDS-DDI) te Narodna stranka – Reformisti čiji su predsjednici danas u Samoboru potpisali koalicijski sporazum o zajedničkom nastupu na sljedećim parlamentarnim i europskim izborima.

„Bolja Hrvatska je, naravno, moguća, a to mi koji uspješno vodimo lokalne zajednice najbolje znamo, ali i dokazujemo. Zato moj izborni slogan i glasi 'Ako može Krk, može i Hrvatska'. Hrvatska ima potencijal biti dinamična, utjecajna, uspješna europska zemlja s gospodarstvom koje raste, ali samo ako stvorimo bolje uvjete i iskoristimo rješenja koja već funkcioniraju na terenu. Mi okupljeni svakako znamo kako krenuti naprijed: efikasno, pošteno, transparentno i uvijek štiteći interese građana“, rekao je predsjednik PGS-a Darijo Vasilić.

„Nacionalna politika je omražena. I dok se drugi svađaju, mi smo se okupili da ponudimo učinkovita i praktična rješenja. Zagovarat ćemo spuštanje ovlasti i financija s državne na regionalnu i lokalnu razinu. Ne vidimo razloga zašto županija ne bi mogla rušiti ilegalno sagrađene objekte ili grad zadržati dio PDV-a koji se u njemu plati. To će sve podići kvalitetu života građana“, istaknuo je u svom govoru predsjednik IDS-a Dalibor Paus i zaključio da će se decentralizacijom omogućiti više alata i drugim dijelovima Hrvatske da se razviju, a razvijenima da napreduju još više.

Predsjednik Fokusa Davor Nađi, pak, istaknuo je da usprkos poražavajućoj statistici na nacionalnoj razini, postoje mnogi gradovi i općine u kojima se pristojno i dobro živi, sredine u kojima mladi ostaju i nove obitelji se doseljavaju. „To smo postigli poštenim, pravednim i efikasnim upravljanjem, manjim porezima, većom transparentnošću, kroz privlačenje privatnih investicija, socijalno osjetljivim politikama, korištenjem EU fondova, ulaganjima u obrazovanje i zdravstvo…“, zaključio je Nađi, a predsjednik „Reformista“ Radimir Čačić dodao da ako je nešto dobro i funkcionira, zašto to ne ni bilo primijenjeno ma razini cijele države. Naglasio je da je kao i u svakom poslu i u politici iskustvo iznimno bitno. „U poslu se dobro zna, treba proći sve faze od šegrta do majstora. Za razliku od onih s nerealnim obećanjima, naša koalicija ima ljude koji su se dokazali i to je jedini način za bolju Hrvatsku!“, rekao je Čačić.
Koalicija ovih četiriju stranaka, istaknuto je tijekom potpisivanja sporazuma, uvjerljivo je najjača snaga u hrvatskom političkom centru jer zbirno imaju jednog europarlamentarca, pet saborskih zastupnika i preko 30 gradonačelnika i načelnika diljem Hrvatske.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...