PGS O RUŠENJU KVORUMA NA SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA Nekorektan pokušaj zaustavljanja projekta “Galeb”

Autor: Nikola Cvjetović 29.04.2022

wp-content/uploads/2020/08/Galeb-tegljenje.jpg

Mi u PGS-u nemamo nikakve dvojbe da poslove na “Galebu” što prije treba dovršiti i privesti ga funkciji, rekla je Ana Trošelj.

Rijeka - Na današnjoj tiskovnoj konferenciji u čijem je fokusu bilo poslovanje HNK Ivana pl. Zajca, članovi PGS-a osvrnuli su se i na jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća koja je prekinuta gubitkom kvoruma, a na kojoj se i trebalo raspravljati o izvješću o radu HNK “Ivana pl. Zajca”.

pgs_hnk_2022

- To što se jučer dogodilo zajednička je akcija HDZ-a, Nezavisne liste Davora Štimca, Mosta, Akcije mladih i Unije Kvarnera u pokušaju da se zaustavi projekt “Galeb”. Davno je prošlo vrijeme rasprava o potrebi ulaganja u taj brod i njegove kulturne i turističke valorizacije. Taj projekt je tu, u fazi je realizacije, dobar je, on je zajednički projekt Vlade RH i Grada Rijeke, ali i Europske unije i, kako je rekao gradonačelnik Filipović, trebao bi biti zgotovljen do kraja ove godine. Mi u PGS-u nemamo nikakve dvojbe da poslove na “Galebu” što prije treba dovršiti i privesti ga funkciji, rekla je Ana Trošelj, predsjednica Gradskog vijeća dodavši da je potez vijećnica i vijećnika koji su napustili sjednicu nekorektan ne samo zbog “Galeba” već i zato jer su njime blokirali donošenje i drugih važnih odluka na kojima se temelje neki novi gradski projekti.

- O njihovim će odlukama na kraju odlučiti građanke i građani koji su ih i izabrali pa će ili neće u budućnosti honorirati takve postupke, zaključila je Trošelj.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...