PGS se družio s građanima na Školjiću

Autor: Marina Pauletić 02.03.2024

skoljic_pgs_

Predsjednik Vijeća MO i član Predsjedništva PGS-a Rijeke, Alesio Komar okupljenima je predstavio uspjehe što ih je ostvario od kada je preuzeo vođenje MO.

Rijeka - U organizaciji Vijeća Mjesnog odbora Školjić-Stari grad u prepunom prostoru MO održano je druženje s mnoštvom građanki i građana tog dijela Rijeke.

Predsjednik Vijeća MO i član Predsjedništva PGS-a Rijeke, Alesio Komar okupljenima je predstavio uspjehe što ih je ostvario od kada je preuzeo vođenje MO: od prihvaćenih amandmana na Proračun Grad Rijeka i ozelenjavanja javnih površina do, primjerice, osvjetljavanja tunela (prvi put otkad je sagrađen) na ulazu u Vodovodnu ulicu.

- Iza svega stoji golemi rad i trud i silna energija, bespoštedna borba s Gradom, gradskim tajkunima koji si svašta daju za pravo..., ali imamo još jako puno posla. Ne smijemo i nećemo dozvoliti da srce grada bude zagušeno smećem, da Autotrolej betonizira prostor na Školjiću uz samu Rječinu, da i dalje propada prostor nekadašnjeg bazena... Imamo što raditi sljedeće tri godine, rekao je neumorni Alesio Komar.

Okupljanju građana nazočili su i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj te predsjednica PGS-a Rijeke Nasrin Štrljić, ali i predsjednik PGS - Primorsko Goranski Savez, naš Darijo Vasilić PGS. Hvaleći sjajne rezultate MO Školjić-Stari grad, Darijo je rekao da to i jest temeljna svrha postojanja mjesne samouprave i da Alesio i njegova ekipa pružaju odličan primjer kojim bi se trebali voditi i ostali u Rijeci.

- Mjesni odbori u Gradu Krku imaju potpunu autonomiju u odabiru prioriteta pri trošenju osiguranih proračunskih sredstava i realizaciji svojih komunalnih akcija i to je jedini ispravan put. Ovo što radite na Školjiću sjajan je posao kojim značajno doprinosite kvaliteti života u svojoj zajednici, rekao je Darijo i podsjetio da je Krk hrvatski predvodnik u gospodarenju otpadom, u vodoopskrbi i, uopće, u ulaganjima u komunalnu, ali i društvenu infrastrukturu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...