Dance Studio Trinity&co. i Muzej grada Rijeke pitaju – tko je za ples?

Autor: Sanja Tumara 24.05.2022

ples-80765

Hrvatsko muzejsko društvo organizira edukativnu muzejsku akciju na temu plesa. Dance Studio Trinity&co stoga u suradnji sMuzejom grada Rijeke u Palači šećera organizira trodnevni ciklus plesnih radionica. Zato – okupi ekipu i kreni na ples!

ples_palaca_secera

RIJEKA – Ples! To je tema ovogodišnje edukativne muzejske akcije Hrvatskog muzejskog društva, sada već 27. akcije koju priprema Sekcija za muzejsku pedagogiju. U Rijeci su trodnevni ciklus plesnih radionica za sve uzraste odlučili održati u Palači šećera.

U suradnji s Muzejom grada Rijeke tri radionice vodi Dance Studio Trinity&co., pod vodstvom Paole Vukelić. U četvrtak, 26. svibnja, u 17 sati, održat će se plesna radionica za djecu od 7 do 10 godina. Plesni sat obuhvaća uvodno zagrijavanje, savladavanje vježbi i zadataka, učenje plesnih koraka i koreografije. Sat će završiti kratkim istezanjem i zajedničkom fotografijom svih polaznika i trenerica. Sat obuhvaća urbane plesne stilove (hip hop) i jazz tehniku, a prilagođen je za početnu i srednju razinu znanja. Cijena je 20 kuna. Broj polaznika je ograničen, a prijave se primaju putem online obrasca Prijava za plesnu radionicu Okupi ekipu i kreni na ples!

U petaku 11 sati, bit će plesnjak i druženje za sudionike treće dobi. Plesni sat započinje zagrijavanjem i vježbama mobilnosti prilagođenima dobi polaznika. Koreografija se sastoji od jednostavnog dvokoraka, okreta i sličnih elemenata koji se prilagođavaju tempu i mogućnostima polaznika. Cijena je 10 kuna. Broj polaznika je ograničen, a prijave se primaju na telefon 351-092, od 9 do 14 sati.

Istog dana, dakle u petak, ali u 17 sati, organizira se Heels Class – sat plesa u štiklama. Nakon uvodnog kratkog zagrijavanja kreće se učenjem plesne koreografije u cijelosti prilagođene početnicima, stoga sat nije za napredniju razinu plesača. Cijena je 20 kuna, broj sudionika je ograničen, a prijave se primaju putem online obrasca Prijava za Heels class - sat plesa u štiklama.

Više sa portala torpedo.media ...