Plesno-glazbena smotra Ulice plešu, ulice sviraju ove nedjelje

Autor: Nikola Cvjetović 03.06.2023

perivoj

U nedjelju 4. lipnja u Perivoju Gospe Trsatske u Rijeci s početkom u 15 sati počinje plesno-glazbeni program.

Rijeka - Plesno-glazbena smotra Ulice plešu, ulice sviraju održat će se u nedjelju, 4. lipnja u Perivoju Gospe Trsatske u Rijeci s početkom u 15 sati.

Smotra će predstaviti široku paletu plesnih i glazbenih izvedbi, koje su pripremili mladi umjetnici iz Rijeke i okolice, uz podršku mentorica i mentora iz OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica, Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka i Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina. Predstavit će se učenici klasičnog baleta, suvremenog plesa, klavira, harmonike, trube, udaraljki, violine, viole i kontrabasa.

Ova smotra je organizirana u sklopu projekta Ulice plešu, ulice sviraju kojeg su nositelji Igor Čupković, Sanja Josipović i Lucija Soldo iz OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica.
Partneri projekta su Slađana Čolović, Anita Primorac i Maja Veljak iz Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka te Melita Lasek Satterwhite i Vitalij Klok iz Umjetničke škole Matka Brajše Rašana iz Labina. Cilj projekta je razvijanje kreativnosti i umjetničkog izražavanja kod mladih, promocija plesne i glazbene umjetnosti te poticanje sudjelovanja i zajedništva.

- Ponosni smo što smo dobili prostor u predivnom Perivoju Gospe Trsatske za ovaj događaj stoga se zahvaljujemo gvardijanu Fra. Krunoslavu Kocijanu na gostoprimstvu, podršci i suradnji.
Njegova podrška je ključna za uspješnu realizaciju događaja i pružanje nezaboravnog iskustva posjetiteljima. Također, želimo izraziti posebnu zahvalnost ravnateljici OŠ za klasični balet i suvremeni ples pri OŠ Vežica Violeti Nikolić koja je prepoznala važnost ovog projekta, podržala ga i omogućila njegovu realizaciju. Njena vizija i angažman bili su neophodni za organizaciju ovog događaja koji spaja ljude kroz umjetnost, poručili su organizatori.

Ovaj događaj je otvoren za sve zainteresirane posjetitelje, a ulaz je slobodan.

- Pozivamo vas da nam se pridružite u nedjelju i podržite mlade umjetnike u njihovim kreativnim nastojanjima, pozvali su organizatori.


pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...