Počinju e-upisi u prvi razred osnovne škole

Autor: Marina Pauletić 22.02.2024

02-skola Foto: ilustracija

Prijave za redovne upise provode se od 22. veljače do 31. ožujka 2024. godine.

Rijeka - Pozivaju se roditelji i skrbnici djece rođene od 1. travnja 2017. do 31. ožujka 2018. godine da putem sustava e-Građani izvrše prijave za upis u I. razred osnovne škole na području Primorsko-goranske županije.

Prijave za redovne upise provode se od 22. veljače do 31. ožujka 2024. godine dok su prijave za upis djece s utvrđenim teškoćama otvorene od 1. veljače.

Što se samog postupka tiče, u sustavu će roditeljima biti vidljivi opći podaci o djetetu te škola na čijoj se listi školskih obveznika dijete nalazi prema mjestu prebivališta, odnosno boravišta.

Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodijeljenoj školi npr. izborne predmete, produženi boravak i slično.

Također, roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti i želju za upis u drugu školu od one kojoj dijete pripada prema upisnom području.

S obzirom na to da se u sustav za elektroničke upise u osnovne škole ulazi preko portala e-građani, roditelji koji nemaju vjerodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će prijavu za upis njihovog djeteta izvršiti umjesto njih.

Postupak utvrđivanja psihofizičkoga stanja djece provodi se u razdoblju od 1. travnja do 15. lipnja 2024.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...