Pojačan promet na cestama, od ovog vikenda počinje ljetna zabrana prometa za teretna vozila

Autor: Portal Torpedo 18.06.2023

POLICIJA_kamioni Ilustracija...

Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi.

Rijeka - Pojačan je promet na cestama u smjeru mora, a vozi se bez poteškoća i zastoja, javljaju iz HAK-a. Vremenski uvjeti povoljni su za vožnju.

- Zastoji su povremeno na dionicama cesta gdje traju radovi. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Od ovog vikenda počinje ljetna zabrana prometa za teretna vozila čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 t na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju. Do 10. rujna zabrane će biti subotom od 4 do 14 sati te nedjeljom od 12 do 23 sata, dodaju iz HAK-a.

Ograničava se promet teretnim automobilima sa ili bez prikolice čija najveća dopuštena masa prelazi 7,5 tona, vozilima koja su sama ili s priključnim vozilima dulja od 14 m (u daljnjem tekstu: teretni automobili), traktorima, zaprežnim vozilima, radnim vozilima i drugim strojevima te vozilima koji se na ravnoj cesti ne mogu kretati brzinom većom od 40 km/sat i vozilima za osposobljavanje kandidata za vozače (kada se obavlja obuka iz nastavnog predmeta upravljanje vozilom), na državnim trajektnim lukama Split i Zadar te na sljedećim državnim cestama:

na dijelu državne ceste D66 od čvora Pula (A9) – Raša – Opatija – D8,

na dijelu državne ceste D21, na relaciji: GP Kaštel (granica R Slovenije) – Buje – čvor Kanfanar, osim na dionici državne ceste D21 od čvora Kanfanar – do Pule (spoj s D66),

na dijelu državne ceste D23, na relaciji: Žuta Lokva – Senj,

na državnoj cesti D39, spoj autoceste A1 od rotora Šestanovac do raskrižja s državnom cestom D8 (Dupci),

na državnoj cesti D200, na relaciji: Buje (D21) – GP Plovanija (granica R Slovenije),

na državnoj cesti D300, Buje (D21) – Umag,

na dijelu županijske ceste Ž5002 na relaciji: Novigrad – Tar – Poreč – Vrsar (spoj s D21),

na dijelu državne ceste D8, na relaciji: raskrižje s D40 (čvor Bakar) – Zadar – Split – granični prijelaz (u daljnjem tekstu: GP) Klek – (granica BiH) – GP Zaton Doli (granica BiH) – Dubrovnik – GP Karasovići (granica Crne Gore), osim na dijelu od raskrižja državne ceste D27 (kod Šibenskog mosta) do istočnog ulaza u Šibenik (odvojak za D58), te od rotora Bilice u Solinu do raskrižja za skretanje u Trgovačko-transportni terminal u Stobreču,

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...