Polaznici Ljetne škole mladih Crvenog križa Rijeka u ponedjeljak će na Grčevu u more baciti 400 glinenih EM kugli

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 15.07.2022

wp-content/uploads/2018/05/Plaza-Grcevo-1.jpg

Broj pripremljenih kugli sadrži dovoljno efektivnih mikroorganizama koji će zasigurno pridonijeti da more ostane izvrsne kakvoće.

Rijeka - U ponedjeljak 18. srpnja, između 15:00 i 15:30, u sklopu Ljetne škole mladih Crvenog križa Rijeka na kojoj sudjeluje 25 djece od 10 do 15 godina, na plaži Grčevo, polaznici Ljetne škole bacit će u more EM kugle. Kugle su napravljene u sklopu eko akcije Crveni križ u plavom okviru koja je održana 24. svibnja na području Pećina.

Efektivni mikroorganizmi originalna tehnologija Rijeka d.o.o tom prilikom je donirala Efektivne mikroorganizme i glinene cigle od kojih su učenici Prve sušačke hrvatske gimnazije Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i Učeničkog doma Sušak napravili 400 glinenih EM kugli.

Sad, dva mjeseca nakon što su se kugle osušile, spremne su za bacanje u more! Broj pripremljenih kugli sadrži dovoljno efektivnih mikroorganizama koji će zasigurno pridonijeti da more ostane izvrsne kakvoće!

Osim eko karaktera Ljetne škole na kojoj će reciklirati stare majice i od njih izrađivati torbe, naglasak je stavljen na učenje i primjenu prve pomoći u svakodnevnom životu te razvoju i njegovanju humanih vrednota.