Policija s učenicima obilježila Dan planeta Zemlje

Autor: Marina Pauletić 06.04.2023

foto_pu_pgz-35810 Foto: PU primorsko goranska

Policijski su službenici učenike upoznali s raznim preventivnim aktivnostima.

Rijeka - Jučer, 5. travnja u povodu skorog obilježavanja Dana planete Zemlje (22. travnja), policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske, družili su se s učenicima riječke Osnovne škole „Kantrida“.

Tako su u sklopu školskih aktivnosti, kojima se kod učenika nastoje razviti pozitivni stavovi prema ekologiji, prirodi, sportu i zdravim navikama te ih obrazovati i razviti kompetencije za održivi razvoj, policijski službenici prezentirali komponentu preventivnog projekta „Zdrav za 5“ pod nazivom: „Zaštita i uređenje okoliša“. U aktivnostima na otvorenom sudjelovalo je i s policijom se družilo 320 učenika, od prvog do osmog razreda.

Na prigodno postavljenom info-punktu, policijski službenici I. policijske postaje Rijeka razgovarali su s okupljenim učenicima. Mlađi učenici za uspomenu su dobili obrazac „Moj prvi otisak“ na kojem su prethodno ostavili otisak svog prsta. Učenicima starijih razreda pokazali su tzv „pijane naočale“ koje simuliraju učinak alkohola na organizam (poremećaj percepcije, usporavanje reakcija i slično).

Dio preventivno-edukativnih aktivnosti održan je i u zatvorenom, pa je tako pedesetak učenika sedmih razreda educirano na temu opasnosti od elektroničkog nasilja.

Budući da je u tijeku kampanja „Postani policajac/policajka“, učenici osmih razreda imali su priliku „iz prve ruke“ informirati se o uvjetima i načinu upisa za policijsko zanimanje.

Također, učenicima su podijeljeni magneti i letci o ponašanju na sportskim događanjima, prevenciji vršnjačkog nasilja i drugi.

Osim policije, s učenicima su se družili i educirali ih i pripadnici drugih žurnih službi. Djelatnici Područnog ureda civilne zaštite Rijeka, demonstrirali su rad potražnog psa i opremu vodiča psa, pokazali sadržaj ruksaka za katastrofe te opremu i tehnike spašavanja. Članovi DVD-a Sušak omogućili su učenicima razgledavanje vatrogasnih vozila i opreme, a djelatnici hitne pomoći na lutki su pokazali vježbe reanimacije te su učenici imali priliku naučiti i okušati se u pružanju prve pomoći.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...