Posjet glavnih sestara KBC-a Sestre milosrdnice iz Zagreba riječkom KBC-u

Autor: Marina Pauletić 14.10.2022

kbc_sestre_milosrdnice_posjet

Stručni je posjet organiziran s ciljem upoznavanja s radom sestrinstva u KBC-u Rijeka.

RIJEKA - Delegacija glavnih sestara KBC-a Sestre milosrdnice iz Zagreba je u petak, 14. listopada, posjetila KBC Rijeka. Stručni je posjet organiziran u cilju detaljna upoznavanja s radom sestrinstva u riječkom KBC-u, a 25 glavnih sestara iz Zagreba u sklopu posjeta su obišle prostore nove bolnice za ženu i dijete te klinike i zavode na lokalitetima Sušak i Rijeka.

Gošće iz Zagreba među kojima su bile Snježana Krpeta, posebna savjetnica ministra zdravstva za sestrinstvo, Vesna Svirčević, predsjednica Udruge medicinskih sestara i tehničarka neurokirurgije Hrvatske, Kristina Kužnik, predsjednica Pedijatrijskog društva Hrvatske udruge medicinskih sestara i Biserka Režek, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo KBC Sestre milosrdnice, s radom riječkog KBC-a upoznali su ravnatelj, prof. dr. Alen Ružić i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, Snježana Juričić.

Uz srdačne pozdrave i dobrodošlicu, ravnatelj KBC-a Rijeka prof. dr. Alen Ružić je iskazao iznimno zadovoljstvo susretom svih glavnih sestara KBC-a Sestre milosrdnice i KBC-a Rijeka, zahvalio se na dolasku i poželio što produktivniji rad. „Izmjene iskustava, savjetovanje o dobroj kliničkoj praksi, uspostava trajnih kontakata i suradnje iznimno su važni za medicinsku struku, a posebno na korist i dobrobit naših bolesnika“, kazao je ravnatelj Ružić.

Razmjena iskustva između glavnih sestara klinika, zavoda i pratećih službi ocijenjena je obostrano korisnom i dobrodošlom praksom, a jedan je od zaključaka susreta najava skorog zajedničkog susreta svih glavnih sestara KBC-a Rijeka i KBC-a Sestre milosrdnice u KBC-u Zagreb.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...