Posjet policijskog časnika i konzula pri Veleposlanstvu Japana

Autor: Portal Torpedo 06.12.2023

shungo_meada_foto_pu_pgz Foto: PU primorsko goranska

Tijekom posjeta razmijenjena su iskustva i dogovoren nastavak suradnje.

Rijeka - Jučer je u službenom posjetu Policijskoj upravi primorsko-goranskoj boravio g. Shungo Meada, policijski časnik i konzul pri Veleposlanstvu Japana u Republici Hrvatskoj te se sastao s načelnikom Harijem Brnadom i zamjenikom načelnika, Tomislavom Dizdarom.

Tijekom posjeta g. Meada je upoznat sa značajnijim događanjima te dovršenim kriminalističkim istraživanjima koja su obilježila ovu godinu, ali i s ostalim segmentima rada policije. Također, razgovarano je i o protekloj turističkoj sezoni te istaknuto dobro stanje sigurnosti, kako tijekom sezone tako i u cjelini.

Prezentirani su i podaci o državljanima Japana koji imaju reguliran status boravka ili rada, kao i podaci o broju dolazaka i prijava japanskih turista na našem području, a koji je u porastu u odnosu na ranije godine.

Policijski časnik i konzul Shungo Meada, kojem je ovo bio drugi posjet Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, izrazio je zadovoljstvo susretom i obostrano korisnom razmjenom iskustava te najavio nastavak suradnje i u narednom razdoblju.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...