Posljednji apel: Ako ga ne nađe do ponedjeljka, Ivan Milatić gubi pravo na osobnog asistenta

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 26.08.2022

ivan_milatic_invaliditet_asistenti__1_

Vremena je još malo, ali nada još tinja, pa je javno uputio poziv svima onima koji bi se u ovakvom poslu možda prepoznali.

ivan_milatic_invaliditet_asistenti__2_

Rijeka - Ivan Milatić se nalazi u problemu. Ako do ponedjeljka ne nađe osobnog asistenta, izgubit će pravo na njega. Ivan ima cerebralnu paralizu te je 100-postotni invalid od rođenja, što znači da je potpuno ovisan o pomoći asistenta.

Bez asistenta je ostao još prije nekoliko mjeseci, i od tada bezuspješno pokušava pronaći drugog. Ipak, on ne odustaje. Vremena je još malo, ali nada još tinja, pa je javno uputio poziv svima onima koji bi se u ovakvom poslu možda prepoznali. Njegov apel prenosimo u cijelosti:

"Dragi ljudi, tražim osobnog asistenta ili asistenticu. Moj primarni uvjet je da osoba vozi i da voli život. Moja je dijagnoza cerebralna paraliza. Krećem se otežano uz pomoć štapa, a za duže distance koristim invalidska kolica. Što se novca tiče u ovom trenutku za 4 sata dnevno odnosno 20 sati tjedno preko udruge se dobije 2000 kuna plus pokazna dakle nekih 2400, a ja sam spreman dodati do iznosa od 3500 kuna mjesečno. Napominjem da ne gledam na sat da mora biti svaki dan i točno četiri sata, o svemu se možemo dogovarati. Sva putovanja u zemlji i inozemstvu najavljujem unaprijed i rješavam financijski.

Kad sam napisao da treba voljeti život pritom sam mislio da osobi nije mrsko ići na koncerte, na sportska događanja i slično i da dnevni odlasci na kave nisu najveća tlaka na svijetu. U ovom trenutku imam i automobil na korištenje što bi možda moglo olakšati stvar. Javite se! Ivan Milatić"