Potpisan sporazum o sponzorskim i donacijskim suradnjama između Grada Rijeke i Erste banke

Autor: Sanja Monar 20.03.2023

Potpisan_sporazum_o_sponzorskim_i_donacijskim_suradnjama_izmedju_Grada_Rijeke_i_Erste_banke Foto: Grad Rijeka

Sporazum kojim će se sufinancirati programi, manifestacije i rad određenih sportskih klubova tijekom 2023. godine vrijedan je 336.189,00 eura i njime je definirana financijska potpora Riječkom karnevalu, sportskim manifestacijama Homo si teć – RijekaRun i Fiumanki, tradicionalnom Međunarodnom festivalu malih scena i festivalu Women’s Weekend koji se ove godine po prvi puta održao u Rijeci.

Rijeka - Riječki gradonačelnik Marko Filipović i predsjednik uprave Erste&steiermärkische bank d.d. Christoph Schoefboeck potpisali su sporazum o sponzorskim i donacijskim suradnjama između Grada Rijeke i Erste banke kojim se daje podrška riječkim sportskim i kulturnim manifestacijama te sportskim klubovima.

Potpisom ovog sporazuma nastavlja se dugogodišnja suradnja Grada Rijeke i Erste banke. Sporazum kojim će se sufinancirati programi, manifestacije i rad određenih sportskih klubova tijekom 2023. godine vrijedan je 336.189,00 eura i njime je definirana financijska potpora Riječkom karnevalu, sportskim manifestacijama Homo si teć – RijekaRun i Fiumanki, tradicionalnom Međunarodnom festivalu malih scena i festivalu Women’s Weekend koji se ove godine po prvi puta održao u Rijeci. Također, dio iznosa namijenjen je i financiranju rada i programa Baletnog ansambla HNK Ivana pl. Zajca, Vaterpolo kluba Primorje Erste Bank i Muškog rukometnog kluba Zamet.

Kako je prilikom potpisivanja Sporazuma istaknuo gradonačelnik Filipović, Erste banka je dugogodišnji i ključni partner Grada Rijeke i do sada su zajedničkom suradnjom realizirani brojni, za Rijeku i Riječane važni projekti koji promoviraju grad, ne samo unutar granica Hrvatske već i šire.

„Zahvaljujem ovom prilikom Erste banci i gospodinu Schoefboecku što su i ove godine prepoznali i pružili podršku iznimno značajnim i tradicionalnim manifestacijama za naš grad kao i na tome što nastavljaju podupirati i navedene sportske klubove. Svojom dugogodišnjom potporom, Erste banka pravi je primjer društveno odgovornog poslovanja. Sve navedene manifestacije obuhvaćene ovim sporazumom, na veliku radost svih nas ove se godine ponovo vraćaju u svom punom sjaju, vraćaju se svojim inicijalnim terminima prije pandemije korona virusa i vjerujem da će, kao i do sada biti izuzetno posjećene“, rekao je gradonačelnik i dodao kako vjeruje da će se uspješna suradnja s Erste bankom u ovom obliku nastaviti i u godinama koje slijede.

Predsjednik Uprave Erste banke Christoph Schoefboeck istaknuo je kako se sjedište banke nalazi u Rijeci, te kako je to jedan od razloga osjećaja moralne odgovornosti, da koliko god to mogućnosti dopuštaju i što je više moguće, vrate zajednici i time budu društvenog odgovorna tvrtka. „Upravo iz razloga što je sjedište tvrtke u Rijeci gdje već dugi niz godina ostvarujemo jako dobre rezultate poslovanja, u lokalne manifestacije ulažemo i najveća sredstva, u usporedbi s drugim gradovima u Hrvatskoj. Izuzetno smo zadovoljni suradnjom s Gradom Rijeka i zajedno svake godine dogovaramo koje točno programe i manifestacije sufinancirati, nastojeći pritom držati dobar balans između kulturnih manifestacija i sportskih programa. Iako programi koje sufinanciramo nisu svake godine u potpunosti isti, smatramo da valja održati kontinuitet i stoga je većina manifestacija ipak već tradicionalan dio ovog sporazuma. Vjerujem da time podižemo kvalitetu života u zajednici i nastavit ćemo to raditi i u budućnosti“, rekao je Schoefboeck.

Predstavnici manifestacija i klubova obuhvaćenih ovim sporazumom prisustvovali su potpisivanju i zahvalili na financijskoj potpori. Zahvalu su uputili direktor Turističke agencije grada Rijeke Petar Škarpa; poslovna ravnateljica Baleta HNK Ivana pl. Zajca Martina Radelja; predsjednik Organizacijskog odbora Fiumanke Davor Perović; predsjednik Vaterpolo kluba „Primorje Erste Bank“ Samir Barać; član organizacijskog tima manifestacije „Homo si teć“ Zoran Medved; predsjednik Rukometnog kluba Zamet Milan Ivaniš i koordinatorica Festivala malih scena Višnja Višnjić Karković.

Potpisivanju sporazuma nazočili su još i zamjenik direktora direkcije Sektora gospodarstva Erste&steiermärkische bank d.d. Anton Lucijanović; zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan; predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj; pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković; pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar; predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić Bukovac i umjetnička voditeljica umjetničke organizacije HKD Teatar Međunarodni festival malih scena Edita Karađole Šegvić.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...