Poziv srednjoškolcima: Predstavljanje studijskih programa iz STEM područja na Sveučilištu u Rijeci

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 06.10.2022

sveuciliste_rijeka_2022_ilustracije__5_

Srednjoškolci će imati prilike u neposrednoj komunikaciji s profesorima i studentima, dobiti više informacija o studijskim programima iz STEM područja koje Sveučilište nudi, a također i posjetiti laboratorije ili sudjelovati na radionicama.

Rijeka - U nedjelju 9. listopada (međunarodni Dan nanotehnologije) Sveučilište će, preko Centra za mikro- i nanoznanosti i tehnologije (NANORI) biti domaćin studijskog posjeta za članove organizacija civilnog društva i sve partnere na projektu STEM BAJKA.

Prijavitelj projekta je Društvo pedagoga tehničke kulture Ogulin, a partneri su Sveučilište u Rijeci, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Zajednica tehničke kulture Grada Gospića, Gačanka Otočac, Udruga za razvoj zajednice, kreativno i umjetničko izražavanje i ekologiju “Sunce”, Grad Ogulin, Pučko otvoreno učilište Ogulin i Zavičajni muzej Ogulin.

U sklopu programa održati ce se predstavljanje NANORI, predavanje "Mikro i nanotehnologije: tehnološka revolucija za bolju budućnost", prorektora prof. dr. sc. Saše Zelenike te radionice i posjet laboratorijima Fakulteta za fiziku i NANORI. Također, održat će se i predstavljanje studijskih programa iz STEM područja.

Cijeli događaj odvijat će se na kampusu, u Zgradi sveučilišnih odjela (Radmile Matejčić 2) od 10 do 12 h. Pozivaju se stoga i svi srednjoškolci, posebno maturanti, da u nedjelju prijepodne prošetaju do kampusa, gdje će imati prilike u neposrednoj komunikaciji s profesorima i studentima, dobiti više informacija o studijskim programima iz STEM područja koje Sveučilište nudi, a također i posjetiti laboratorije ili sudjelovati na radionicama.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...