Poziv za Rezidencijalni program Kamov

Autor: Nikola Cvjetović 02.02.2024

Rezidencija-Kamov

Pozivaju se umjetničke organizacije i udruge u kulturi aktivne na izvaninstitucionalnoj kulturnoj sceni grada Rijeke i Primorsko-goranske županije da predlože autore, umjetničke kolektive, teoretičare i istraživače iz područja vizualnih umjetnosti, književnosti i izvedbenih umjetnosti.

Rijeka - Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci u suradnji s partnerskim ustanovama Gradskom knjižnicom Rijeka i Hrvatskim kulturnim domom na Sušaku raspisuje javni poziv za dvije dvotjedne rezidencije u sklopu Rezidencijalnog programa Kamov namijenjene izvaninstitucionalnoj umjetničkoj sceni.

Pozivaju se umjetničke organizacije i udruge u kulturi aktivne na izvaninstitucionalnoj kulturnoj sceni grada Rijeke i Primorsko-goranske županije da predlože autore, umjetničke kolektive, teoretičare i istraživače iz područja vizualnih umjetnosti, književnosti i izvedbenih umjetnosti. U sklopu jedne prijave za dvotjednu rezidenciju moguće je prijaviti između jednog i maksimalno sedam stvaraoca

UMJETNIČKE ORGANIZACIJE
Pozivaju se umjetničke organizacije i udruge u kulturi aktivne na kulturnoj sceni Rijeke i Županije pod uvjetom da su svi korisnici usko vezani uz predloženi program.

Stvaraoci koji će boraviti na rezidenciji mogu biti hrvatski ili strani državljani bez prebivališta u Rijeci i okolici, a može ih prijaviti isključivo udruga ili umjetnička organizacija iz Rijeke ili Primorsko-goranske županije. Rezidencijalni program Kamov umjetnicima izabranim na javnom pozivu osigurava besplatan smještaj u opremljenom stanu u centru Rijeke. Svi ostali troškovi – umjetnički honorari, dnevnice, produkcijski i putni troškovi – ne pokrivaju se ovim javnim pozivom.

Predlagatelji programa obvezni su prijaviti svoje programe putem obrasca objavljenog na stranicama MMSU-a: https://mmsu.hr/dogadaji/kamov/. Prijedlozi programa šalju se poštom na Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Rezidencijalni program Kamov, Krešimirova 26c, 51 000 Rijeka ili na e-mail adresu rezidencija.kamov@mmsu.hr

Prijedlozi programa mogu se poslati dol. ožujka 2024. godine. Jedan prijavitelj može predložiti najviše jedan program.

Pristigle prijedloge ocijenit će povjerenstvo sastavljeno od predstavnika partnerskih ustanova, a rezultati će biti objavljeni 15. ožujka 2024. godine. (K. C.)

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...