Pozivaju se građani da predlože lokaciju za nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga

Autor: Andrea Načinović 11.04.2022

wp-content/uploads/2019/04/mup-prometna-policija-akcija-brzina-1.jpg

Kombinacija konzumiranja alkohola i/ili droga, a potom upravljanje vozilom jedan je od glavnih čimbenika koji utječe na sigurnost u prometu. Ovakve akcije su nužne i imaju za cilj ne samo kažnjavati vozače u prometu pod utjecajem alkohola i droga, već utjecati na svijest vozača o tome da alkohol i upravljanje vozilom ne idu zajedno te mogu izazvati teške i trajne negativne posljedice.

Rijeka - Građani od danas, 11. travnja do 21. travnja (četvrtak) mogu predložiti lokacije na kojima smatraju potrebnim provesti nadzor vozača koji upravljaju vozilima pri utjecaju alkohola i droga na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske.

Svoje prijedloge potrebno je dostaviti na adresu elektroničke pošte: primorsko-goranska@policija.hr s naznakom „Prijedlog lokacije nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droga“,

Prijedlozi će biti razmotreni te će se izabrati one lokacije koje su pogodne za 24-satnu akciju nadzora sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga. Navedeni 24-satni nadzor provest će se od 7. do 8. svibnja 2022. godine.

Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga težak je prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi pa su kazne u rasponu od 700,00 sve do 20.000,00 kuna, a za razinu alkohola iznad 1,5 g/kg propisana je i kazna zatvora u trajanju do 60 dana.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...