Predavanje i radionica na Svjetski dan kazališta u sklopu programa Sveučilišta za treću dob

Autor: Marina Pauletić 25.03.2024

wp-content/uploads/2018/04/filozofski-fakultet-1.jpgFoto: ilustracija

Sudjelovanje je besplatno i nisu potrebne prijave.

Rijeka - Povodom Svjetskog dana kazališta u srijedu, 27. ožujka u 17 sati na Filozofskom fakultetu u Rijeci u učionici 138 u sklopu programa Sveučilišta za 3. dob doc. art. Stefano Katunar održat će predavanje i radionicu „O Scenografiji“. Predavanje je namijenjeno starijima od 55 godina s minimalno završenom srednjom školom. Sudjelovanje je besplatno i nisu potrebne prijave.

Kroz predavanje i radionicu pokušat ćemo pronaći odgovore na više pitanja: Što je to prostor? Kako ga promatramo? Kako ga je lako ili teško doživjeti? Najvažnije, kako se s njim poigrati? Kako u stablu vidjeti kuhinju? Zašto stolica može značiti i oblake i kišu? Zašto nam snijeg u kazalištu nikada ne dosadi, a kiša na filmu postaje općenit pojam? Donesite stare časopise, omiljenu knjigu, pjesmu, poemu, roman, omiljenu kompoziciju. Neka nam priča bude ishodište, a škare, ljepilo i papiri medij da otkrijemo novu Alisu u zemlji čudesa oko sebe i u sebi.

Na predavanje je potrebno ponijeti i sljedeće:
• bilo kakav materijal za skiciranje (olovke, flomasteri, kemijske,..),
• stare časopise, novine,
• škare.

Ukoliko nemate stvari s popisa, dobit ćete ih na predavanju.

Doc. art. Stefano Katunar od 2021. radi kao docent na smjeru „Izvedbeni dizajn za kazalište i film“ pri Akademiji za primijenjenu umjetnost u Rijeci. 2013. završio je poslijediplomski studij pri Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani, smjer kiparstvo u klasi prof. Matjaž Počivavšeka, a od 2011. radi kao viši asistent na istoj akademiji. Diplomirao je 2007. godine pri Akademiji za primijenjenu umjetnost u Rijeci na odsjeku za kiparstvo u klasi akad. slik. i kip. Josipa Diminića. Od 2007. djeluje kao scenograf u kazalištu te filmskoj i promidžbenoj produkciji. Dobitnik je brojnih nagrada poput Nagrade hrvatskog glumišta za scenografiju za balet „Ponos i predrasude“ 2022. godine.

Sveučilište za 3. dob program je Sveučilišta u Rijeci koji se provodi uz financijsku potporu Upravnog odjela Grada Rijeke – Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života. Više informacija o programu možete naći na linku.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...