Predavanje i razgovor s Brunom Škvorcom: NFT – što se krije iza jednog od najluđih fenomena današnjice

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 11.04.2022

pexels-_kriptovaluta

Bruno Škvorc je poznati hrvatski blockchain developer i konzultant, vlasnik popularnog kriptoportala Bitfalls i trenutno technical educator u Web3 Foundation.

Rijeka - U četvrtak 14. travnja u 18 sati u snack&caffe baru "Baltazar" (Dječja kuća, kompleks "Benčić") u organizaciji Gradske knjižnice Rijeka bit će održano predavanje i razgovor s Brunom Škvorcom, stručnjakom za kriptovalute i NFT.

Prijave su obvezne na mail prijave.programi@gkri.hr.

NFTevi su olujno zahvatili svijet, s dobrim razlogom - svaki celebrity i njihov pas želi pokrenuti svoju verziju NFTa. Što su oni zapravo, kako rade, koliko su sigurni od prijevara a koliko od hakiranja, i trebate li obratiti pažnju na iste? I na kraju - mogu li biti od ikakve konkretne koristi za kreativnu industriju? U ovom ćemo predavanju proći kroz njihove osnove, prošlost, i dotaknuti budućnost, te razraditi više primjera konkretne primjene.
Na samom predavanju bit će više NFT-eva za prisutne, uključujući kripto novčanike s početnom količinom kriptovaluta potrebnih za korištenje sustava ne bi li svi osjetili kako stvari funkcioniraju.

Bruno Škvorc je poznati hrvatski blockchain developer i konzultant, vlasnik popularnog kriptoportala Bitfalls i trenutno technical educator u Web3 Foundation.

Programski ciklus imena “OK knjižnica, OK zajednica” Gradske knjižnice Rijeka u kojem OK simbolizira pojam “otporne knjižnice” posvećen je osnaživanju zajednice i pojedinca u kontekstu izazova suvremenosti i budućnosti na najrazličitijim područjima života - psihološkom zdravlju, urbanističkom razvoju, tehnološkim revolucijama… Sadržaji programa usmjereni su prema novome, progresivnom i budućnosti s ciljem učenja, inspiriranja i usmjeravanja prema konkretnim akcijama. Financijsku podršku projektu “Otporna knjižnica za kvalitetniju zajednicu” koji je dio obilježavanja 2021. kao Godine čitanja pružilo je Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Veleposlanstvo SAD-a u Zagrebu kroz program American Cornera.

Više sa portala torpedo.media ...