Predavanje o konzervatorsko-restauratorskim zahvatima na nekadašnjoj Palači šećerane

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 29.11.2022

palaca_secerane_restauracija

Konzervatorsko-restauratorska istraživanja temeljena na ideji o zadržavanju reprezentativnog karaktera zgrade Hrvatski restauratorski zavod započeo je 2003. godine.

Rijeka - Sutra, 30. studenog u 18 sati u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka bit će održano predavanje o konzervatorsko-restauratorskim zahvatima na nekadašnjoj Palači šećerane. Na predavanju će Boris Mostarčić, ravnatelj Hrvatskog restauratorskog zavoda, viši konzervator arhitekt, Petar Puhmajer, konzervator savjetnik povjesničar umjetnosti i Toni Šaina, konzervator-restaurator otkriti „tajne“ zahvaljujući kojima je Palača šećerane – središnja građevina nekadašnjega tvorničkog sklopa „Rikard Benčić“ – zasjala novim sjajem.

Konzervatorsko-restauratorska istraživanja temeljena na ideji o zadržavanju reprezentativnog karaktera zgrade Hrvatski restauratorski zavod započeo je 2003. godine. Na rezultatima istraživanja izrađen je projekt rekonstrukcije zgrade s ciljem njezine prenamjene za Muzej grada Rijeke. Opsežni građevinski i konzervatorsko-restauratorski radovi završeni su 2020. godine kad je Palača zasjala novim sjajem kao još jedan u nizu bisera riječke spomeničke baštine.

Više sa portala torpedo.media ...