Predavanje Romane Lekić „Filologija mora i poetika otočnosti ili kome zvono zvoni“

Autor: Marina Pauletić 30.03.2023

sveucilisna_knjiznica-54162

Tako filologija mora postaje svojevrsna platforma za doživljajno umrežavanje kroz posebne oblike turizma i storytelling.

Rijeka – Sutra, 31. ožujka s početkom u 17 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Dvorani izložbe Glagoljica održat će se predavanje „Filologija mora i poetika otočnosti ili kome zvono zvoni“.

Docentica dr. sc. Romana Lekić, pročelnica Odjela za turizam na Veleučilištu Bernays u Zagrebu, kreirala je model kako se kroz čaroliju mora i određenu poetiku može uzdići doživljaj mora i postati snažan resurs za kreiranje doživljaja na Kvarneru i izvan turističke sezone, a koji će predstaviti na predavanju u Sveučilišnoj knjižnici kao simboličan početak proljeća, koje počinje 20. ožujka 2023. godine.

Filologija je po svojoj definiciji u širem smislu proučavanje jezika, književnosti, pisanih spomenika i narodnih običaja. Tako filologija mora postaje svojevrsna platforma za doživljajno umrežavanje kroz posebne oblike turizma i storytelling. Ističe se poveznica posebno kroz književni i filmski turizam, astronomski turizam, ali i kreativnu industriju, gdje kroz izvedbene umjetnosti, pjesme i glazbu inspiriranu morem postaje dodana vrijednost za posebno iskustvo i doživljaj.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...