Predavanje u bivšem prostoru tvornice Torpedo: „Valorizacija i promocija kulturne baštine korištenjem modernih tehnologija“

Autor: Marina Pauletić 19.03.2023

wp-content/uploads/2020/12/PROIZVODNI-PARK-TORPEDO-05.jpg

STEP RI i Grad Rijeka pozivaju sve zainteresirane za raznoliku kulturnu baštinu naše regije i korištenje modernih tehnologija radi zaštite i promocije baštine da se pridruže događaju koji će se održati u bivšem prostoru tvornice Torpedo.

Rijeka - STEP RI i Grad Rijeka kao partneri na Interreg Italija-Hrvatska projektu BOOST5 usmjerenom na valorizaciju i očuvanje kulturne baštine Jadranske Hrvatske i Italije, 28. ožujka organiziraju događaj „Valorizacija i promocija kulturne baštine korištenjem modernih tehnologija“ koji će se održati u Proizvodnom parku Torpedo (ulica Milutina Barača 62).

Predavači će prisutne upoznati s primjerima digitalizacije industrijske baštine, kako je ona provedena u našoj regiji, te načinima kako se 3D skeniranje i printanje mogu koristiti u njenoj zaštiti i promociji. Djelatnici proizvodnog parka organizirat će obilazak proizvodnog parka i demonstraciju industrijske opreme aditivne tehnologije korištene u suradnji s raznim muzejima u regiji.

Završni dio događaja predstavit će preporuke za uspješnu promociju kulturne baštine pomoću društvenih mreža te virtualne i proširene realnosti.

wp-content/uploads/2020/12/PROIZVODNI-PARK-TORPEDO-04.jpg

Prijave na događaj zaprimaju se putem stranice https://www.step.uniri.hr/event/seminar/valorizacija-i-promocija-kulturne-bastine-koristenjem-modernih-tehnologija/ do 27. ožujka u 12 sati.

Projekt BOOST5, osim promicanja materijalne i nematerijalne baštine kroz nove tehnologije i inovativna rješenja, provodi i niz drugih aktivnosti:
- izradu popisa raznolike jadranske baštine s mnogo lokacija Primorsko-Goranske i Zadarske županije (popis baštine dostupan je ovdje)
- organizaciju besplatnih tematskih edukacija za turističke i kulturne djelatnike.

Za informacije o ostalim projektnim aktivnostima i prijavu na besplatne edukacije posjetite mrežnu stranicu https://www.italy-croatia.eu/web/boost5, Facebook stranicu i Twitter stranicu.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...