Predsjednik HDZ Rijeka Josip Ostrogović reagirao na izjave Peđe Grbina

Autor: Portal Torpedo 07.12.2023

josip_ostrogovic

Usprkos tome što su se prihodi jedinicama lokalne samouprave od 2017. povećali za 70 % te je isti danak bio apsolutno nepotreban. Vlada HDZ-a daje, a vi salonski ljevičari uzimate, napisao je Ostrogović.

Rijeka - Predsjednik riječkog ogranka HDZ-a Josip Ostrogović reagirao je na izjave Peđe Grbina u Rijeci. U priopćenju je napisao sljedeće:

"Kako drugačije nazvati istup predsjednika SDP-a Peđe Grbina u Rijeci nego : Tko o čemu, Socijaldemokratska partija o socijali !
Poštovani gospodine Grbin ne kaže se uzalud da je najbolje krenuti od sebe i vlastitim primjerom pokazati drugima. Stoga krenimo od jedinice lokalne samouprave kojom upravlja SDP, krenimo od grada Rijeke.

Pa krenimo redom, gospodine Grbin, istina je što ste naveli da će u idućoj godini građani biti nešto siromašniji, barem što se tiče Riječana hoće. Oni to mogu zahvaliti povećanju poreza na dohodak za koji se SDP srčano zalaže, a to će građanima uzeti iznos jednog prosječnog računa za jednu režiju u domaćinstvu. Usprkos tome što su se prihodi jedinicama lokalne samouprave od 2017. povećali za 70 % te je isti danak bio apsolutno nepotreban. Vlada HDZ-a daje, a vi salonski ljevičari uzimate.
Istina je da je riječki proračun prenapuhan, ali to nije samo u izbornim godinama, već iz godine u godinu zbog zaostalih repova nedovršenih projekata. Sjetimo se samo broda Galeb koji simbolizira neuspješno vođenje projekta, kao i bagera koji još kopaju po kompleksu Benčić. Samo podsjetnik da su to projekti EPK 2020, a evo sada smo već za par dana u 2024. Jedino u čemu Vam se mora priznati da ste majstori u prebacivanju tereta poslovanja grada i gradskih tvrtki na leđa građana stalnim povećanjem cijena usluga. Vjerojatno bi takvim skretničarskim metodama upravljali i državom povećavajući vanjski dug u čemu ste poznati majstori. Što se tiče vrtića i tu ste se u Rijeci pokazali sposobni ostavivši na cjedilu 300 riječke djece i njihovih obitelji u rujnu ove godine. O standardu djelatnika da i ne govorimo, njihov rad planirate organizirati na način da dijete u toku dana promijeni četiri odgajatelja i tri prostorije, jer niste u mogućnosti održati standard odgojitelja. Opremanje vrtića je na donacijama roditelja i privatnika, od pijeska za igru do školskog pribora. Poštovani gospodine Grbin stvarno ste od Rijeke napravili ogledni primjer. U gradu Rijeci se može dogoditi da visokorangirani djelatnici grada ili direktori gradskih poduzeća, licitiraju za gradske nekretnine ili sudjeluju u namještanju natječaja za sortirnicu otpada.

Što se tiče SDP-ovih kreativnih ideja u stanogradnji može ih se naći samo kao mrtvo slovo na papiru predizbornog programa tzv. ''Novi ritam grada''. Sliku vaše politike i vaše socijaldemokracije najbolje oslikava nezadovoljstvo zaposlenika gradskih tvrtki i ustanova s jedne strane i zadovoljstvo crvenih tajkuna s druge strane. Nezadovoljni djelatnici tako svako malo štrajkaju zbog premalih plaća dok „kralj Korza” masti brke svaki mjesec rentajući gradske nekretnine po dvostruko višim cijenama. Pitanje je koliko je takvih gradskih prostora. To ste mu Vi omogućili. To je Vaša politika! Stoga najbolji savjet koji Vam Riječani mogu dati, u svrhu što boljeg SDP-ovog rezultata, je da
izbjegnete Rijeku radi proturazvojne politike gradonačelnika Filipovića. Naime ako Riječane pitate, sve više ih misli kako je upravo Filipović uteg koji drži Rijeku prikovanu za zemlju umjesto da na valu investicija Vlade Andreja Plenkovića poleti u razvojnom pravcu. Stoga poštovani gospodine Grbin, prvo se pokažite vlastitim primjerom u svom dvorištu, jer u protivnom možda je bolje primijeniti onu poslovicu: Nikad se nisam pokajao kada sam šutio."

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...