Predstavljamo deset najboljih riječkih restorana prema izboru posjetitelja

Autor: Ana Šumanović 15.01.2023

pexels-hrana-jelo-pribor_za_jelo-restoran

Portal Trip Advisor trenutno bilježi ocjene za njih 119, a mi donosimo 10 najboljih prema ocjenama posjetitelja.

Rijeka - Rijeka u posljednjih nekoliko godina postaje sve popularnije turističko mjesto, a s time dolazi i veći broj restorana i veći izbor jela u postojećima. Prednjače naravno riba i plodovi mora, no posjetitelji hvale i ostalu ponudu riječkih restorana. Portal Trip Advisor trenutno bilježi ocjene za njih 119, a ovo je 10 najboljih prema ocjenama posjetitelja.

wp-content/uploads/2018/04/bistro-na-kantunu.jpgNa kantunu

10. Bistro Mornar
Ovaj bistro, koji ponajviše poznat po jelima od ribe i morskih plodova, je s 755 recenzija zaradio ocjenu 4.0. Posjetitelji osim dobre hrane pripremljene od lokalnih namirnica i obilnih tanjura hvale i gostoljubivo i pristupačno osoblje te razumne cijene.

9. Konoba Na kantunu
Konoba Na kantunu je s 526 recenzija i ocjenom 4.0 na devetom mjestu. Restoran je dobio pohvale za jela, no ocjenu su smanjili cijene i vrijeme čekanja (ali koje se po nekima isplati).

8. ŠtoRiJa
ŠroRiJi je 215 recenzija donijelo ocjenu 4.5, prema komentarima ponajviše radi raznolikosti jela. Osim mesnih, ŠtoRiJa nudi razne vegetarijanska i veganske opcije, a meni je kombinacija jela i sa zapada i sa istoka. Kao i kod Mornara, u komentarima su istaknute i pristupačne cijene.

Storija ŠtoRiJa

7. Maslina na Zelenom trgu
Još jedan restoran koji je zaradio visoku ocjenu 4.5 je Maslina na Zelenom trgu. Među recenzijama su se istaknule njihove pizze, a lokacija i atmosfera restorana mogu samo ostaviti još bolji dojam.

6. Pivnica Cont
345 recenzija Contu je donijelo ocjenu 4.5. Samo jedna mana je istaknuta, a to je dugo čekanje, dok su gosti pohvalili sve ostalo – raznoliki jelovnik, izbor piva, atmosferu, lokaciju i interijer, cijene te ljubazno osoblje.

5. Restoran Na Sušaku
“Ovo nije područje na kojem bi očekivali ovakav restoran” recenzija je koja se ističe među ostalih 311. Ukusna jela, ponajviše roštilj, najistaknutiji su i naravno najvažniji faktor, a ono što mu je mana, sudeći prema ocjenama s portala – jest parking, zbog čega je ocjena 4.5.

4. Konoba Tarsa
Kvaliteta, okus, količina i cijena, čini se kako je ova konoba, prema 328 recenzija i ocjeni 4.5, ispunila sve uvjete da zasluži visoko četvrto mjesto po komentarima i stranih i domaćih gostiju.

wp-content/uploads/2018/03/koblerov-trg-6.jpgMaslina na Zelenom trgu

3. Girica
“Mjesto nije tako otmjeno, ali je osoblje vrlo ljubazno, hrana je ukusna! Jeli smo tjesteninu s morskim plodovima i rižoto od kozica, oboje je bilo stvarno super, a morske plodove čak i ne volim toliko.” komentar je kojem ne treba puno dodati što se tiče ovog restorana. Uz veličinu porcija, cijene i ljubazno osoblje, treće mjesto koje je ovom restoranu donijela ocjena 4.5 i 287 recenzija, ne čudi.

2. Paris
Prema gotovo 300 recenzija i ocjeni 4.5, šetnja uzbrdo do Parisa definitivno se isplati. Možda se malo duže čeka, no osoblje se “odužuje” drugom najboljom hranom u gradu, bila to pizza, roštilj ili domaća pašta.

1. The Kitchen (by Miljenko Kosanović)
Na kraju, iako sa samo 69 recenzija, sa ocjenom 5.0 ocijenjen je The Kitchen. Ovo nije iznenađujuće s obzirom da se restoran nalazi u hotelu s 5 zvjezdica, no svejedno zaslužuje pohvalu. Gosti hvale kuhara i drugo osoblje, kreativna jela i kvalitetu hrane te izbor vina – ukratko sve što bi jedan takav hotel trebao imati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...