Predstavljanje humanitarne knjige „Mali ali veliki“ u Tower Centru Rijeka

Autor: Marina Pauletić 30.01.2023

mali_ali_veliki

Petrinjska je knjižnica postala prva kontejnerska knjižnica u Hrvatskoj.

Rijeka – U srijedu, 1. veljače s početkom u 18 sati održat će se predstavljanje humanitarne knjige „Mali ali veliki“ u Tower Centru Rijeka. Knjiga je sastavljena od dječjih crteža, pjesama, priča i promišljanja o talentima i kruna je dvogodišnjeg projekta čiji je cilj bio potaknuti djecu da svoje talente povežu s konkretnim djelovanjem.

Sav prihod za knjigu donira se potresom razrušenoj knjižnici u Petrinji koja će iznos upotrijebiti za obnovu svog dječjeg odjela. Urednica knjige je Tina Primorac, diplomirana novinarka, trenerica komunikacije, profesionalna pripovjedačica i voditeljica Projekta Paresia.

mali_ali_veliki-80513

Zašto petrinjskoj knjižnici?

Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja stradala je prije dvije godine u razornom potresu. Tlo se zatreslo i za sobom ostavilo kaos iz kojeg su djelatnici uspjeli stvoriti nešto novo, nešto hvalevrijedno, nešto dobro – vratiti svojim sugrađanima knjižnicu. Iz ruševne zgrade koja je dobila crvenu oznaku izvukli su dokumentaciju i građu te postali prva kulturna institucija koja je nakon potresa otvorila svoja vrata. I ne radi se o bilo kakvim vratima.

Petrinjska je knjižnica postala prva kontejnerska knjižnica u Hrvatskoj i nastavila je svoj rad zahvaljujući predanosti i ljubavi svojih djelatnika. Ovom knjigom nastoji se poduprijeti njihova nastojanja te im pomoći u obnovi njihovog odjela za djecu i mladež jer kako su sami napisali: „Petrinja je Knjižnica, Knjižnica je Petrinja, a grad bez knjižnice nije grad!“

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...