Premijera filma La predstava u Art-kinu

Autor: Nikola Cvjetović 12.12.2023

premijera_filma_kreso_art_kino_2023__15_

Po završetku premijere filma La predstava u Art-kinu, druženje se nastavlja od 21 sat u Omladinskom kulturnom centru Palach povodom 15. rođendana Art-kina

Rijeka - Iz produkcije Novog vodnjanskog filmskog vala u Art-kino premijerno stiže nezavisni srednjemetražni igrani film La predstava u režiji Tea Morosina i Erica Ušića.

Riječka premijera filma održava se u četvrtak, 14. prosinca u 20 sati, a premijeri će uz autorski duo, prisustvati i poveća filma ekipa, među kojima i Edi Smoljan, Daria Morosin, Vanda Velagić, Emir Mulalić i Oleg Morović.

Tijekom rata, kazališna družina Pokreta otpora obilazi usamljena sela i predstavama govori istinu o ratu. Vođa družine je Rino, talentirani glumac i avangardni dramaturg opterećen dilemama o smislu teatra i umjetnosti. Dok Rino i družina nastavljaju svoju misiju iako su izgubili putujuću pozornicu, mlada kurirka Ana saznaje za veliku neprijateljsku ofenzivu i svojevoljno kreće na put kako bi pronašla družinu i na vrijeme obavijestila Rina o nadolazećoj opasnosti. U filmu se koristi engleski te istrovenetski i čakavski dijalekt s titlovima na hrvatskom.
Nezavisnu filmsku produkciju potpisuju redatelji i scenaristi Teo Morosin i Eric Ušić, glazbu Marino Morosin, montažu Teo Morosin, dok je direktor fotografije Michele Bulešić.
Uz glavne ulogu, koje igraju Marino Morosin i Vanda Velagić, glumačku ekipu čine Jordi Faris, Edi Smoljan, Oleg Morović, Eric Ušić, Bruna Nedoklan, Daria Morosin, Ivan Šaravanja, Emir Mulalić, Eric Derocchi, Sandra Vučetić, Tibor Marko Jakulić, Dean Faris, Luka Marković, Ljubica Brščić, Ervin Rihić, Diego Babić, Sanda Voloder, Mariana Krajcar, Monika Berečić, Almir Karaman, Ana Predan, Koviljka Ljuština, Luka Malvić, Teo Černi, Matijas Kozić, Teo Morosin i Etore Kocijančić (glas).
La Predstava je ovog proljeća osvojila nagradu publike na Danima hrvatskog filma, a prikazana je i na Pulskom filmskom festivalu te na Vodnjan Film Festival u Fažana Film Festivalu.
Po završetku premijere filma La predstava u Art-kinu, druženje se nastavlja od 21 sat u Omladinskom kulturnom centru Palach povodom 15. rođendana Art-kina.

Ulaz na premijeru je slobodan, a posjetitelji svoje mjesto mogu rezervirati e-poštom na ulaznice@art-kino. Rezervirane ulaznice mogu se podignuti na blagajni Art-kina koja se otvara sat vremena prije početka prve projekcije u danu, a najkasnije 15 minuta prije početka premijere.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...