Preminuo dugogodišnji županijski pročelnik, kapt. Nikola Mendrila

Autor: Marina Pauletić 08.02.2023

nikola_mendrila

Obnašao je i više rukovodećih funkcija u Croatia line, nakon čega postaje pročelnik Ureda za pomorstvo PGŽ.

Rijeka - U 73. godini života iznenada je preminuo dugogodišnji pročelnik Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze kapt. Nikola Mendrila koji je tu funkciju obnašao od 2001. do 2012. godine kada je imenovan za pomoćnika ministra pomorstva, prometa i infrastrukture.

Rođen je u Rijeci gdje se i školovao. Završio je Pomorsku školu u Bakru te diplomirao na Fakultetu za pomorstvo i saobraćaj u Rijeci gdje je stekao zvanje dipl. inženjera za pomorski promet. Svoju profesionalnu karijeru započeo je kao pomorac na brodovima Jugolinije i stječe zvanje kapetana duge plovidbe. Obnašao je i više rukovodećih funkcija u Croatia line, nakon čega postaje pročelnik Ureda za pomorstvo PGŽ.

Kao pročelnik zaslužan je za razvoj sustava upravljanja, zaštite i gospodarenja pomorskim dobrom, velik doprinos dao je i u razvoj sustava županijskih lučkih uprava, kao i razvoja i uređenja cestovne infrastrukture, poticanja i razvoja zračnog prometa kao i unapređenja rada županijskih ustanova iz resora, pomorstva, prometa i veza. Bio je osoba bogate profesionalne karijere i širokog znanja iz područja pomorstva koje je rado dijelio i primjenjivao na svim poslovima i funkcijama koje je obnašao te je bio aktivan i nakon umirovljenja.

Župan Komadina obitelji preminulog dugogodišnjeg pročelnika i suradnika uputio je izraze sućuti.

Foto: PGŽ.hr

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...