Preminuo Vjekoslav Sardelić, dugogodišnji nastavnik tjelesnog odgoja i trener u Rukometnom klubu Zamet

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 04.06.2022

wp-content/uploads/2018/11/Upaljena-svije%C4%87a-uzrokovala-po%C5%BEar-u-stanu-na-Drenovi.jpg

Posebno su se emotivno od njega oprostili u RK Zamet, klubu u kojem je kroz godine djelovanja, kako su naglasili, pustio dubok trag.

Rijeka - Vijest o odlasku Vjekoslava Sardelića, dugogodišnjeg nastavnika tjelesnog odgoja u zametskoj osnovnoj školi i trenera u Rukometnom klubu Zamet, rastužila je danas sve koji su ga poznavali. Posebno su se emotivno od njega oprostili u klubu u kojem je kroz godine djelovanja, kako su naglasili, pustio dubok trag. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

"S velikom tugom smo primili vijest o smrti našeg dugogodišnjeg djelatnika kluba, Vjekoslava Sardelića, za prijatelje i poznanike mnogih rukometnih generacija samo Mišo.

Mišo Sardelić od 1971. do 2015. godine radio je kao nastavnik tjelesnog odgoja u OŠ "Ivan Ćiković Beli", današnjoj OŠ "Zamet" i kao rukometni trener u Rukometnom klubu Zamet, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Zahvaljujući njegovom dugogodišnjem kvalitetnom radu sa mlađim dobnim skupinama iznjedren je veliki broj rukometašica i rukometaša koji su ostvarili uspješne igračke, trenerske i poslovne karijere među kojima su osvajači Olimpijskih zlatnih medalja Alvaro Načinović i Valter Matošević te hrvatske reprezentativke Ljerka Krajnović, Rada Ciganović, Jasenka Pilepić, Sandra Stojković, Sanja Bobanović i mnogi drugi. Obnašao je dužnost izbornika juniorske reprezentacije Hrvatske. Kao pedagog i trener za svoj rad primio je brojna priznanja; povelju Hrvatskog rukometnog saveza, nagrade Saveza pedagoga tjelesne kulture Jugoslavije te orden reda Danice hrvatske kojim ga je odlikovao predsjednik Republike za osobite zasluge u prosvjeti i sportu.

U ime ŽRK ZAMET, obitelji izražavamo iskrenu sućut, a gospodina Mišu Sardelića zadržat ćemo u trajnoj uspomeni i sjećanju uz ogromnu zahvalnost za sve ono što je dao za ŽRK ZAMET."