Preminuo Željko Lukanović, istaknuti riječki društveni radnik

Autor: Marina Pauletić 05.12.2022

zeljko_lukanovic Foto: Društveni centar Drenova

Željko Lukanović svojim je djelovanjem ostavio neizbrisiv trag.

Rijeka - Kapetan Željko Lukanović, istaknuti riječki društveni radnik preminuo je u petak, 2. prosinca 2022. godine, u Rijeci u krugu svoje obitelji.

Željko Lukanović se nakon završene Pomorske škole u Bakru i Više pomorske škole u Rijeci zaposlio u Jugolinije gdje je radio sve do zatvaranja tvrtke. Nakon toga zaposlio se u Jadroliniji gdje je i ostao do mirovine.

Bio je veoma aktivan u sportskom životu Rijeke. Nakon 1983. godine i Balkanskog prvenstva u plivanju predano je promicao taj sport. Od plivanja se oprostio organizacijom Europskog prvenstva u plivanju na novom bazenskom kompleksu na Kantridi 2008. godine.

Od 2011. aktivan je u razvoju društvenog života na Drenovi, gdje je s malim društvom volontera pomogao da se pokrenu raznolike kulturne aktivnosti. Taj je rad rezultirao uređenjem nekadašnje pogranične zgrade gdje su provodili aktivnosti u sklopu Europske prijestolnice kulture, dok je vrhunac tih napora svakako obnova zgrade u kojoj danas djeluje Društveni centar Drenova.

Kapetan Željko Lukanović bit će zapamćen kao vješt organizator, vrijedan član kolektiva Primorja, čovjek od malo riječi, ali puno djela. Udruga, odnosno Društveni centar Drenova bio je njegov drugi dom, briga i inspiracija te je svojim djelovanjem ostavio neizbrisiv trag.

Posljednji ispraćaj Željka Lukanovića bit će na Centralnom gradskom groblju Drenova u srijedu, 7. prosinca u 15 sati.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...