Prijave za radionicu kustoske prakse u Galeriji SKC

Autor: Sanja Tumara 26.07.2023

stiff-32946

Ususret 10. STIFF-u (Međunarodnom studentskom filmskom festivalu u Rijeci) pozivaju se svi zainteresirani studenti i studentice da se pridruže u osmišljavanju i provedbi popratne festivalske izložbe te se prijave na radionicu kustoske prakse u Galeriji SKC.

Rijeka - Prije 10 godina nastao je STIFF – prvi međunarodni studentski filmski festival u Hrvatskoj. Kroz godine izdanja, osim filmskog programa, festival prati i izložbeni program na kojem će se i ove godine prikazivati radovi audio vizualnih i izvedbenih umjetnica i umjetnika.

Pozivaju se svi zainteresirani studenti i studentice na radionicu kustoske prakse – Paspartu.

Program Paspartu obuhvaća višemjesečnu edukaciju za mlade (od 18 do 30 godina) usmjerenu na procese stvaranja izložbe. Ovim edukativnim programom, mentorice će voditi studentice i studente kroz specifične aktivnosti i različite segmente organizacije izložbe: osmišljavanje i pisanje koncepta izložbe, osmišljavanje i planiranje postava, pripremanje tekstualnih i vizualnih komunikacija, komunikaciju s publikom i više… Radionica će se provoditi u više segmenata kroz razdoblje od kolovoza do prosinca i to online i u prostorima Galerije.

Polaznici edukacije zajednički će uz vodstvo mentorica osmisliti i postaviti izložbu Démodé čije je otvorenje dio popratnog programa Međunarodnog studentskog filmskog festivala STIFF koji se ove godine održava od 22. do 26. studenog.

Multimedijalna izložba Démodé okupit će radove koji promatraju političke i ekonomske promjene, a posebni fokus stavit će se na razvoj tehnologije i njezin utjecaj na kvalitetu života i međuljudske odnose.

Prijave se vrše slanjem motivacijskog pisma na adresu demode.stiff@gmail.com.

Radionica je otvorena za sve studentice i studente svih fakulteta Sveučilišta u Rijeci. Sudjelovanje je besplatno, predznanje nije potrebno. Broj mjesta je ograničen, a rok za slanje prijava je 4. kolovoz 2023.

Program podržavaju Ministarstvo kulture i medija te Grad Rijeka.

STIFF je prvi hrvatski međunarodni festival koji je posvećen studentskom filmu, a ove se godine održava u Art-kinu od 22. do 26. studenog 2023. Pokrenut je u produkciji udruge Filmaktiv i Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci, a posvećen je promociji studentskih filmskih radova i osnaživanju filmske i video produkcije u Hrvatskoj i u regiji.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...