Prijem za djecu sudionike Spring Campa održanog u sklopu projekta RInovatoRI

Autor: Sanja Tumara 11.06.2024

Spring_Camp_projekt_RInovatoRI_prijem Foto: Grad Rijeka

Spring Camp se održao u sklopu programa RInovatoRI, bio je posvećen kreiranju edukativnog video sadržaja, a u trodnevnom programu sudjelovalo je 29 djece u dobi od 11 do 14 godina.

Rijeka - U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za djecu, ovogodišnje sudionike Spring Campa 2024. koji je na temu EDUTube održan u Dvorcu Stara Sušica od 10. do 12. svibnja. U sklopu prijema sudionici su predstavili edukativne videe nastale za vrijeme trajanja Campa, a dodijeljene su im i nagrade i priznanja.

Spring Camp se održao u sklopu programa RInovatoRI, bio je posvećen kreiranju edukativnog video sadržaja, a u trodnevnom programu sudjelovalo je 29 djece u dobi od 11 do 14 godina.

Gradonačelnik Marko Filipović čestitao je svima na sudjelovanju u ovom programu koji se provodi od 2008. godine, istaknuvši kako Grad Rijeka potiče različite poduzetničke inicijative i programe, među kojima i ovaj namijenjen djeci i mladima. „Svjesni smo da se kroz školske kurikulume neke teme ne mogu dovoljno kvalitetno obraditi i približiti učenicima i upravo je to bio jedan od glavnih motiva osmišljavanja ovog programa. Trudimo se i kroz neke druge programe, poput Građanskog odgoja koji se provodi, ali i Zdravstvenog odgoja koji kreće u pilot fazi iduće školske godine, pružiti djeci nad standard, a u tu se priču uklapa i program RInovatoRI. Trudimo se da fokus naših politika bude usmjeren na odgoj i obrazovanje naših najmlađih sugrađana, a vaša kreativnost i inovativnost kroz ovakve programe svakako dolazi do izražaja“, rekao je Filipović.

Ravnatelj Doma mladih Goran Gračanin zahvalio je Gradu Rijeci što od samog početka pruža podršku provedbi ovog programa koji djeci omogućuje svladavanje novih vještina. „Živimo u svijetu u kojem je potrebno znanje konstantno nadograđivati i proširivati, a mislim da to ovim programom i činimo. Iz tog razloga stalno nadograđujemo i poboljšavamo naš program i želim čestitati i zahvaliti svim sudionicima. Nadam se da ste naučili korisne stvari koje ćete nastaviti primjenjivati u vašem daljnjem životu i školovanju“, naglasio je Gračanin.

U sklopu prijema prikazani su svi video uradci nastali u sklopu Campa, a najuspješnijima su dodijeljene i zahvalnice.

Spring Camp jedan je od tri programska pravca programa RInovatoRI, izvannastavnog edukativnog programa za razvoj poduzetničkih vještina i kompetencija mladih, a koji je namijenjen učenicima viših razreda riječkih osnovnih škola. Kroz program polaznici stječu znanja iz širokog spektra područja vezanih za poduzetništvo, a posebni fokus je na kreativnom pristupu u rješavanju problema, stvarnim poduzetničkim iskustvima iz okruženja, suvremenim alatima, tehnologijama i inovacijama u poslovnom svijetu te na razvoju vlastitih poduzetničkih ideja.

Programom upravlja Grad Rijeka, Upravni odjel za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte, a provodi se u suradnji s gradskom ustanovom Dom mladih.

Uz riječkog gradonačelnika i ravnatelja Doma mladih, primanju su prisustvovali i voditelj Odsjeka za gospodarstvo, poduzetništvo i turizam UO za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke Dario Dobrilović, voditeljica programa RInovatoRI i Spring Campa 2024. Josipa Andrušić, voditeljica Spring Campa 2024. Dijana Malinić- Mihelić, koordinatorica aktivnosti programa RInovatoRI u Domu mladih Irena Križanec, viša savjetnica u UO za gospodarstvo, razvoj, ekologiju i europske projekte Grada Rijeke Iva Ribarić, Lana Golob iz UO za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade, Anika Hodak iz Doma mladih te roditelji sudionika.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...