Prijem za dobrovoljne darivatelje krvi u Gradu Rijeci

Autor: Nikola Cvjetović 24.10.2023

Grad_Rijeka_prijem_za_visestruke_dobrovoljne_darivatelje_krvi_1

Dan darivatelja krvi obilježava se s ciljem podsjećanja javnosti na činjenicu koliko je važno darivanje krvi u spašavanju ljudskih života. Za darivanje krvi 150 puta nagrađeni su Ramadan Džemaili i Branko Stegnjaić te Vinko Tutić koji je krv darovao 125 puta.

Rijeka - Povodom obilježavanja Dana darivatelja krvi koji se u Hrvatskoj obilježava 25. studenog, u Gradu Rijeci održan je prijem za dobrovoljne darivatelje krvi koji su krv darovali 35, 100, 125 i 150 puta.

Dan darivatelja krvi obilježava se s ciljem podsjećanja javnosti na činjenicu koliko je važno darivanje krvi u spašavanju ljudskih života, a darivateljima krvi ovom su se prilikom zahvalili riječki gradonačelnik Marko Filipović i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unaprjeđenje kvalitete života Karla Mušković kao i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Petra Šuljić, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Rijeka Kim Anić, predsjednica županijskog Crvenog križa Karin Kuljanić, predsjednik Savjeta dobrovoljnih darivatelja krvi GDCK Rijeka Vedran Butorac i voditeljica Odsjeka darivatelja krvi GDCK Rijeka Željka Kinkela.

Grad_Rijeka_prijem_za_visestruke_dobrovoljne_darivatelje_krvi-12630

Za darivanje krvi 150 puta nagrađeni su Ramadan Džemaili i Branko Stegnjaić te Vinko Tutić koji je krv darovao 125 puta.

Za 100 darivanja u životu nagrađeni su i Marino Benić, Marin Cuculić, Slavko Djarmati, Slavko Fištrek, Željko Gal, Predrag Grilj, Ferdo Milardović, Eldin Okanović i Zdenko Škrtić.

Za darivanje krvi 35 puta nagrađeni su Elena Domika, Martina Herceg, Darija Vukić Lušić i Gordana Šegota.

Gradonačelnik Filipović čestitao je svim darivateljima krvi njihov dan i istaknuo kako je to prilika da im se zahvale na plemenitoj aktivnosti. “Činom darivanja krvi, spašavate nečiji život”, rekao je gradonačelnik i istaknuo dobru suradnju riječkog Crvenog križa i Odjela za transfuziologiju KBC-a Rijeka koji zajednički organiziraju i koordiniraju akcije dobrovoljnog darivanja krvi. “Naš godišnji susret povodom Dana darivatelja krvi prilika je da vam se zahvalimo na svemu što činite, da pokažemo koliko cijenimo vašu aktivnost”, dodao je gradonačelnik Filipović.

U ime Savjeta dobrovoljnih darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa darivateljima se zahvalio i Vedran Butorac kao i predsjednica Županijskog Crvenog križa Karin Kuljanić koja je istaknula kako su darivatelji krvi nezamjenjiva karika u zdravstvenom sustavu. “Ne znamo tko će dobiti krv koju darujete, ali znako koliko nam je ona potrebna i stoga hvala vam”, rekla je Kuljanić.

U ime darivatelja krvi na prijemu i čestitkama zahvalio se gospodin Branko Stegnjaić.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...