Primorsko goranski savez predstavio dio svojih kandidata na predstojećim izborima za vijeća mjesnih odbora i poručio: Zajedno uredimo Rijeku od temelja!

Autor: Sanja Monar 06.03.2023

press_mjesni_odbori_pgs Foto: PGS

Svakako valja istaknuti i inicijativu PGS-ovaca s Vojaka o tješnjem povezivanju susjednih mjesnih odbora: Vojaka, Trsata, Bulevarda i Krimeje i stvaranja jedne neformalne unutargradske mjesne aglomeracije s ciljem intenzivne suradnje i organizacije zajedničkih sadržaja i manifestacija za Riječanke i Riječane spomenutih mjesnih odbora.

Rijeka - Primorsko goranski savez na predstojeće izbore za vijeća mjesnih odbora u Rijeci izlazi s ukupno 28 lista od kojih su 23 samostalne, a u pet mjesnih odbora izaći će u partnerstvu s SDP-om. Uoči nedjeljnih izbora, stranka je danas održala i konferenciju za novinare na kojoj je predsjednica riječke gradske organizacije PGS-a Tea Mičić Badurina naglasila da se stranka sve ove godine zalaže za maksimalnu decentralizaciju pa i onu na najnižim razinama, na razini mjesne samouprave.

- Riječkoj mjesnoj samoupravi nužne su i veće nadležnosti, ali i jača financijska i svaka druga samostalnost pa, dakle, i kudikamo viši iznosi što bi joj pripali iz gradskog proračuna. Svjesni smo da izbori za mjesne odbore uvijek nekako završe na marginama javnog interesa, ali je prava istina da su upravo oni jedinstvena prilika da se građanke i građani od pasivnih promatrača prometnu u aktivne sudionike u životu zajednice i u donošenju odluka upravo u svom najužem okruženju jer ponajprije tu mogu izravno utjecati na kvalitetu života. Zato je od iznimnog značaja da predstojeće nedjelje u što većem broju izađu na izbore, prošetaju do svojih biračkih mjesta i preuzmu inicijativu pa da grad, kako i kaže naš izborni slogan, zajedno krenemo uređivati od temelja. A temelj grada upravo je mjesna samouprava, rekla je Mičić Badurina, a potom su novinarima redom predstavili i neki od stranačkih aduta, odnosno kandidata, i to: Ana Kola Udvardi s Vojaka, Matija Zanoškar s Pećina, Aljoša Bratuša iz Mjesnog odbora Pehlin, Ćenan Beljulji iz Svetog Nikole, Zlatko Fumić s Belvedera, Dalibor Barac kao kandidat za MO Brajda te Vladimir Knapić, kandidat sa Škurinja.

Neki od njih već imaju vijećničkog iskustva u svojim mjesnim odborima, mnoga su PGS-ova lica na ovim izborima posve nova, a zajedničko im je da ne kriju entuzijazam i želju pokrenuti svoje ulice i kvartove iz posvemašnje letargije. Problema u gradu ne manjka pa su i teme kojima namjeravaju pokloniti dužnu pažnju najrazličitije: od prometnog kaosa, bolje i sigurnije prometne povezanosti, vječitih parkirnih problema, obogaćivanja društvenih sadržaja svih vrsta i za sve uzrasne dobi ili oplemenjivanja zelenih površina do problematičnog zbrinjavanja svih vrsta otpada, generacijske solidarnosti i pojačane brige za najstarije sugrađane, mijenjanja dosadašnje loše prakse nepostojeće interakcije ljudi koji vode mjesne odbore sa stanovništvom, komunalnog nereda ili uređenja šetnica, igrališta i parkova…

Svakako valja istaknuti i inicijativu PGS-ovaca s Vojaka o tješnjem povezivanju susjednih mjesnih odbora: Vojaka, Trsata, Bulevarda i Krimeje i stvaranja jedne neformalne unutargradske mjesne aglomeracije s ciljem intenzivne suradnje i organizacije zajedničkih sadržaja i manifestacija za Riječanke i Riječane spomenutih mjesnih odbora.

Za kraj, uputili su sudionici konferencije pitanje riječkoj javnosti, a odmah na nj i odgovorili: „Jeste li zadovoljni uvjetima i kvalitetom života u gradu? Niste? Postoji rješenje- izađite na izbore i mijenjajte vlastite živote!“.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...