Priopćenje za medije PGS-a: Predlažemo gradonačelniku da ukine naplata ili barem primjereno smanji cijenu putnih karata

Autor: Nikola Cvjetović 10.05.2024

tea-micic-badurina

Građani za nemali novac kupuju godišnje/mjesečne/tjedne putne karte kako bi imali neograničeni broj putovanja na području zone/a, no okolnosti su takve da Autotrolej naprosto više nije u mogućnosti ponuditi takvu uslugu, tvrde u PGS-u.

Rijeka - Potaknuti obaviješću Autotroleja kako zbog nedostatka vozača nisu u mogućnosti održati postojeći dnevni red, koji je još od veljače reduciran, a u praksi se nije ni poštivao te smo praktički dočekali kolaps javnog gradskog prijevoza, predlažemo gradonačelniku da se, dok traje izvanredna situacija, ukine naplata ili barem primjereno smanji cijena putnih karata.

Građani za nemali novac kupuju godišnje/mjesečne/tjedne putne karte kako bi imali neograničeni broj putovanja na području zone/a, no okolnosti su takve da Autotrolej naprosto više nije u mogućnosti ponuditi takvu uslugu. Zapravo, zbog redukcija vožnje, odnosno nedovoljnog broja vozača, usluga se nudi na kapaljku, zbog čega, još od veljače, veliki broj djece u vršnim satima ne stane u autobus koji ih vozi u školu, a radnike na posao ili umirovljenike, primjerice, po zdravstvenu uslugu.
Logično bi i pravedno prema građanima stoga bilo slijediti analogiju i ne naplaćivati uslugu koja ni ne postoji.
Procjenjujemo da je situacija takva da hitno iziskuje ustrojavanje kriznog stožera koji će temeljito i objektivno sagledati situaciju i kroz reorganizaciju i bolju koordinaciju pronaći rješenja koja nam trebaju još - jučer, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Tea Mičić Badurina, zamjenica predsjednika PGS-apocket icon
Više sa portala torpedo.media ...