Priprema, pozor – sad! Adventiranje kod Kazališta može početi!

Autor: Marina Pauletić 24.11.2022

wp-content/uploads/2021/11/advent-kazaliste-2021-rijeka-3.jpg

Lampice se pale u 18 sati.

Rijeka - Prošlih je blagdana Adventiranje kod Kazališta bilo jedno od omiljenih okupljališta tijekom zimskih mjeseci, a ove godine organizatori su se pobrinuli za pregršt razloga da Adventiranje ponovno oduševi! Od 26. studenog kreće nova adventska priča, a svečani trenutak paljenja lampica dogodit će se točno u 18 sati.

Božićne dekoracije će ove godine osim kroz Verdijevu ulicu biti smještene i u okruženju, a posebnu pažnju posjetitelja i prolaznika zasigurno će privući violina obasuta tisućama lampica. Kraljica orkestra, kako je mnogi nazivaju, ovog će adventa svoje mjesto pronaći i izvan kazališta i to u stiliziranoj interpretaciji visine preko četiri metra. S obzirom da gotovo trećinu simfonijskog orkestra čine violine, upravo je ovaj graciozni instrument izabran da krasi prostor Kazališnog parka.

Adventiranje kod Kazališta krasit će i stilizirani adventski borovi te nebo prošarano lampicama, a za pravu zimsku idilu pobrinut će se vrijedne ekipe na adventskim kućicama i food truckovima.

Za gastro specijalitete na Adventiranju bit će zaduženi renomirani hrvatski chefovi. Član žirija u MasterChefu - Damir Tomljanović predstavit će se pod brendom Kužinavanje, dok će Kuća kobasica biti predvođena chefom Mate Jankovićem. Za slasne istarske specijalitete tu je Capra Istrian Street Food, a dolazi i ekipa iz Zadra koja stoji iza brenda Picnic Mingle & Fun. Za najfinije slatke zalogaje tu je Di Mare, a na Adventiranju će se pridružiti i svima znani Rakhia Bar, Fiorello te Stop Winter House.

U suradnji s NIKASom, ove nedjelje u pripremi je cooking show. Velikan gastro scene, renomirani chef Damir Tomljanović na Kužinavanje trucku ugostit će poznato lice s malih ekrana - simpatičnu Wannapu s kojom će pripremati slasni Chicken bowl.
Na otvaranju Adventiranja publiku će rasplesati Super Cover band. Glazbeni opus ovog energičnog banda čine obrade pop, rock i funk hitova, što će biti najbolji uvod u najljepše doba godine.

Više sa portala torpedo.media ...