Privremena regulacija prometa u novogodišnjoj noći

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 29.12.2022

wp-content/uploads/2018/11/vizualizacija-nove-rasvjete-sredina-Korza-900x600.jpg

Za trajanja privremene regulacije prometa, zatvorenim prometnicama moći će prolaziti isključivo vozila dežurnih interventnih službi.

Rijeka - U subotu, 31. prosinca, od 21 sat, pa do nedjelje, 1. siječnja 2023. godine, do 3 sata, povodom organiziranog dočeka Nove godine na Korzu i zbog sigurnosti građana, u užem gradskom središtu bit će na snazi privremena regulacija prometa.

Motorna vozila neće smjeti prometovati u smjeru zapada od Jelačićevog trga, Scarpinom ulicom, Adamićevom ulicom, Jadranskim trgom, Trpimirovom ulicom, Trgom Žabica i dijelom Krešimirove ulice do križanja s Manzonijevom ulicom. U smjeru istoka, za promet će biti zatvorena dionica koja prolazi dijelom Krešimirove ulice i to od raskrižja s Manzonijevom ulicom, prema centru, ulicom Riva i Ulicom Ivana Zajca (do križanja s Veslarskom). Promet će se odvijati sjevernim koridorom.

Za trajanja privremene regulacije prometa, zatvorenim prometnicama moći će prolaziti isključivo vozila dežurnih interventnih službi.

U subotu, 31. prosinca 2022., od 20 sati uklonit će se sva vozila parkirana duž ulica Riva, Ivana Zajca i Adamićeva. Vozila će bez naknade uklonjena specijalnim vozilom pauk, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Lokacija premještanja vozila je HŽ Žabica, lokalitet ispod volte.
Mole se građani koji parkiraju automobile duž navedenih ulica da premjeste svoja vozila u subotu do 20 sati.

TAXI vozila, će za vrijeme privremene regulacije prometa u smjeru zapada moći voziti samo do Jelačićevog trga gdje će skretati prema Ulici Ivana Zajca i dalje prema istoku ili svojem stajalištu na Jelačićevom trgu. U smjeru istoka, TAXI vozilima će se osigurati stajalište u Ulici Ivana Pavla II., a daljnje prometovanje preko Ulice Slaviše Vajnera Čiče na sjeverni koridor ili preko Ciottine ulice u Ulicu Erazma Barčića i dalje na sjeverni koridor.

Autobusi javnog gradskog i prigradskog prometa koji inače prometuju jednosmjernom Adamićevom ulicom (smjer istok – zapad) propuštat će se do raskrižja Scarpine i Veslarske ulice te dalje Veslarskom ulicom i Ulicom Ivana Zajca u smjeru istoka, odnosno do Titovog trga gdje će se preusmjeravati sjevernim prometnim koridorom (ulicama: Školjić, Ivana Grohovca, Žrtava fašizma, Pomerio, F. la Guardia). Autobusi javnog gradskog i prigradskog prometa koji inače prometuju Krešimirovom ulicom do Žabice te dalje Ulicom Riva (smjer zapad – istok), preusmjerit će se preko Ulice A. Manzonia na sjeverni koridor.

Autobusima u međugradskom autobusnom prometu omogućit će se prometovanje do Trga Žabica čime će se osigurati funkcioniranje autobusnog kolodvora na Žabici.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...