Privremeni rezultati upisa u riječke vrtiće 10. svibnja

Autor: Marijana Šepić Bjelobaba 03.05.2022

Igracke-iz-Djecjeg-vrtica-Mavrica

Rok za podnošenje prigovora trajat će od 11. do 13. svibnja.

Rijeka - Nakon završenih evaluacija i dopuna dokumentacije, nacionalna aplikacija e-Upisi danas je zatvorena za daljnje dopune i ispravke, a roditelji koji su prijavili djecu u vrtiće danas putem aplikacije mogu vidjeti ostvarene bodove prema kriterijima i dokumentaciji koje su izabrali odnosno priložili u navedenoj aplikaciji.

Tim za upise u riječke vrtiće uputio je poruke svim roditeljima da će na ostvarene bodove biti moguće uložiti prigovore i to nakon objave privremenih rezultata upisa. Ovi će privremeni rezultati biti dostupni na mrežnim stranicama riječkih vrtića od 10. svibnja.

Rok za podnošenje prigovora trajat će od 11. do 13. svibnja.

O svim daljnjim novitetima roditelji će biti obaviješteni e-mailom ili putem web stranica riječkih vrtića, odnosno portala Grada Rijeke.

Podsjećamo, Rijeka se ove godine uključila u nacionalni projekt e-Upisa i po prvi puta se upisi u dječje vrtiće provode putem nacionalne aplikacije.

E-Upisi u vrtiće dio su projekta „Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“ koji provode Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja i Hrvatskom akademskom i istraživačkom mrežom – CARNET.

Kako je riječ o novom modelu odnosno novoj aplikaciji čije ispunjavanje je za dio roditelja predstavljalo izazov, tim za upise u riječke vrtiće koji je pomagao roditeljima tijekom cijelog procesa prijava danas se ujedno svim roditeljima i zahvalio na korištenju aplikacije, strpljenju i susretljivosti.

Podsjećamo također i da će Liste s konačnim rezultatima upisa biti objavljene na mrežnim stranicama vrtića 24. svibnja.