Pročelnik za kulturu Ivan Šarar o događanjima na današnjoj sjednici Kazališnog vijeća HNK Ivana pl. Zajca

Autor: Andrea Načinović 02.08.2022

wp-content/uploads/2020/05/Nastavak-programa-EPK-projekta-u-uvjetima-koronavirusa-2.jpg

"Ovako diletantsko i kukavičko vođenje nekog upravnog vijeća, uz potpunu nesposobnost da se sagleda šira perspektiva, nikada nisam vidio", istaknuo je Ivan Šarar.

Rijeka - Na događanja na današnjoj sjednici Kazališnog vijeća HNK Ivana pl. Zajca reagirao je i pročelnik Odjela za kulturu Ivan Šarar, koji u svojoj izjavi poručuje:

“Način na koji je Kazališno vijeće predložilo smjenu intendanta Marina Blaževića zaista je nešto neviđeno, osim u westernima – klasičan linč.

Točku o njegovoj smijeni vijećnici su predložili ad hoc, danas, iako je evidentno da je ‘optužnica’ koju je čitao gospodin Bojan Šober pripremana dugo, jer na nekoliko stranica teksta sadrži razne navode protiv rada Intendanta.

Taj fantomski materijal nije nam nikada predočen, nismo ga imali prilike niti vidjeti niti naknadno dobiti u ruke.

Intendant je po iznošenju tog sadržaja zamolio da se rasprava odgodi kako bi se pripremio i predočio svoje dokaze i protuargumente.

Kazališno vijeće taj je prijedlog odbilo, potom su jednoglasno izglasali prijedlog smjene intendanta uz mogućnost da 5. rujna iznese svoje argumente koje će oni, bez raspravljanja, uputiti Gradskom vijeću na razmatranje.

Ovako diletantsko i kukavičko vođenje nekog upravnog vijeća, uz potpunu nesposobnost da se sagleda šira perspektiva, nikada nisam vidio. Pritom treba spomenuti da su i Gradonačelnik u ime Osnivača i ministrica kulture dali jasne argumente zašto smatraju da ishitrena smjena intendanta nije dobra opcija ovog trenutka.

Bez obzira na to, Kazališno je vijeće donijelo ‘optužbu bez mogućnosti iznošenja obrane’ i bez bilo kakve rasprave, vruć krumpir debatiranja i donošenja odluke samo prebacilo na Gradsko vijeće.

Takvim su postupkom u potpunosti obesmislili svoje postojanje.”

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...