Proglašeni laureati sportske fotografije „Odlučujući trenutak – 2022“

Autor: Marina Pauletić 05.12.2022

principij

U našoj Primorsko-goranskoj županiji ostaju dvije pohvale i nagrada za treću stepenicu pobjedničkog postolja.

Rijeka - Galerija Principij još je jednom ugostila sudionike izložbe sportske fotografije i ljubitelje sportske fotografije te se nakon dvije godine ponovo tražilo mjesto više na svečanom otvaranju. Želja organizatora, Zajednice sportova PGŽ i Hrvatske olimpijske godine, je svakako nastavak ove sportske priče ali i gužva na sportskim borilištima i tribinama tijekom nadolazeće 2023. godine kao podrška vrijednim sportašima.

Veljko Karabaić, predsjednik Zajednice sportova PGŽ uputio je pozdravne riječi i zahvalio se partnerima dok je pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ gđa. Sonja Šišić proglasila izložbu otvorenom. Neizostavna je svakako bila priča „Srce pobjednika“ predsjednika prosudbenog povjerenstva g. Borislava Božića.

Pohvale i nagrade otišle su diljem Hrvatske, u susjednu Bosnu i Hercegovinu te Sloveniju. Uz spomenuti trojac nagrade je dodijelila i Katja Luketić, glavna tajnica Zajednice sportova PGŽ. Vrijedni autori fotografije su skupljali tijekom cijele godine a na izložbi je predstavljeno 60 radova, 24 različita autora.

U našoj Primorsko-goranskoj županiji ostaju dvije pohvale i nagrada za treću stepenicu pobjedničkog postolja. Pohvale idu autorima Anti Drozdeku i Teu Raniću te u Sloveniju Igoru Kupljeniku. Posebna nagrda za promicanje sporta mladih otišla je Nerminu Stambolija iz Bosne i Hercegovine za fotografiju „Goallkeper“.

Kontinuitet i kvalitetu rada pokazao je mladi autor iz Osječko-baranjske županije za fotografiju „Hook“ te mu je drugu godinu za redom pripao dar u naravi za najuspješnijeg mladog autora. Hrvatska olimpijska akademija veliku pozornost daje promociji fair playa u sportu, a sretni dobitnik ove nagrade je autor iz Zagrebačke županije Milorad Videković za fotografiju „Pomoć suparniku“.

Treća nagrda odlazi na Grobnik, autoru Klaudiu Vrančiću za fotografiju „Zaprašivanje“, druga nagrda odlazi u Split autorici Maji Prgomet za fotografiju „Sam protiv svih“, dok je najuspješniji ove godine Igor Pavlović iz Zagrebačke županije s fotografijom „Lady on a motorcycle“.

Fotografije laureata „Odlučujućeg trenutka - 2022“ te svih ostalih sudionika možete pogledati cijeli tjedan u Galeriji principij , Pod voltun 4, od utorka do petka od 9 do 12 sati i 17 do 20 sati te u subotu od 9 do 12 sati. Posjetitelje na dar očekuje i sportski kalendar Zajednice sportova PGŽ i Hrvatske olimpijske akademija.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...