Promocija hrvatskih destinacija kroz virtualne šetnje na Croatia.hr -"šetati" se može i Rijekom

Autor: Nikola Cvjetović 08.08.2023

Virtualna-setnja-na-croatia_hr_-1000x563 Foto Grad Rijeka

Na informacijskom portalu Hrvatske turističke zajednice Croatia.hr objavljene su 63 virtualne šetnje u tehnologiji VR 360, a među hrvatskim destinacijama koje se predstavljaju je i Rijeka.

Rijeka - Na informacijskom portalu Hrvatske turističke zajednice Croatia.hr objavljene su 63 virtualne šetnje u tehnologiji VR 360, a među hrvatskim destinacijama koje se predstavljaju je i Rijeka.

Virtualne šetnje dostupne su na četiri jezika, odnosno na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku. Riječ je o platformi koja korisnicima omogućava gledanje i interaktivno djelovanje u 360-stupanjskom okruženju, odnosno istraživanje destinacija, okolnih mjesta i lokaliteta u visokokvalitetnom virtualnom iskustvu.

Rijeka je predstavljena kroz nekoliko virtualnih šetnji, pa se tako iz zraka može pogledati zgradu HNK Ivana pl. Zajca, Rječinu, Harteru, Putnički terminal te Riječku obilaznicu.

„Kontinuirano ulažemo u promociju i kanale komunikacije te držimo korak s modernim trendovima. Digitalizacija hrvatskog turizma, uz održivost, predstavlja jedan od ključnih strateških smjerova njegova daljnjeg razvoja pa ćemo tako i ovu VR platformu u budućnosti dodatno nadograđivati novim tehnološkim rješenjima, ali i materijalima za nove destinacije i jezične varijante“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

Sustavi takve vrste i njihovo korištenje u promociji omogućavaju korisnicima da dožive destinacije kroz potpuno novi proces i doživljaj. Naime, korisnicima je tako na kreativan način olakšano istraživanje destinacija te je način informiranja o njima ovom tehnologijom dobio novo značenje i dimenziju.

Ova VR platforma dostupna i na novoj Explore Croatia mobilnoj aplikaciji koja je zamišljena kao dodatni alat i pomoć u istraživanju najboljih turističkih atrakcija, kulturno-povijesnih lokacija te netaknutih prirodnih ljepota. Aplikacija je napravljena u sklopu projekta Hrvatski digitalni turizam – e-Turizam, u sklopu nje se predstavlja šest turističkih proizvoda, dok je poseban fokus stavljen na tri faze putovanja: planiranje, iskustvo i dijeljenje sadržaja.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...