PU primorsko-goranska: Hvala sudionicima Riječkog karnevala i gledateljima

Autor: Portal Torpedo 12.02.2024

rijecki_karneval_povorka_2024_tz__186_

Zahvaljujemo svim građanima i posjetiteljima Karnevala što su omogućili da ovo javno okupljanje protekne u povoljnom stanju javnog reda i mira


Rijeka - Jučer je u Rijeci od 12 do 21 sat održana tradicionalna međunarodna karnevalska povorka kojoj je nazočilo oko 20 000 posjetitelja.


Policija je tijekom okupljanja postupala prema tri hrvatska državljana radi narušavanja javnog reda i mira, a jedna je osoba zatečena s manjom količine droge. Zbog alkoholiziranosti su djelatnici hitne pomoći u KBC Rijeka prevezli tri osobe.
Također se provodi i kriminalističko istraživanje zbog počinjenja dvije krađe novčanika u vrijeme održavanja karnevalske povorke. Po završetku javnog okupljanja otvorene su sve dionice prometnica koje su bile zatvorene za vrijeme održavanja karnevalske povorke.


Osim navedenog, sinoć je policija postupala i na autocesti A7 kod Bakra jer se oko 20.40 sati dogodila prometna nesreća u kojoj je sudjelovalo alegorijsko vozilo iz karnevalske povorke.
Nesreća se dogodila kada je 49-godišnja hrvatska državljanka, upravljajući osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka, od čvora Sv. Kuzam u smjeru čvora Hreljin udarila u stražnji dio skupa vozila ručne izrade, odnosno u alegorijska kola.
Pri tome je petero putnika s navedenih vozila palo na kolnik od kojih je četvero lakše ozlijeđeno.
Očevidom je utvrđeno kako 49-godišnjakinja nije prilagodila brzinu kretanja vozila prometnoj situaciji i stanju na cesti, a vozilom je k tome upravljala pod utjecajem alkohola od 0,75 promila.
Zbog izazivanja prometne nesreće i počinjenja prometnih prekršaja, 49-godišnjakinja je sankcionirana u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.


Zahvaljujemo svim građanima i posjetiteljima Karnevala što su omogućili da ovo javno okupljanje protekne u povoljnom stanju javnog reda i mira, poručili su iz PU primorsko-goranske

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...